Kapatılmayan HDP şovuna devam ediyor: PKK bombacısının fotoğrafını Meclis'te sergilediler

Kapatılmadığı her dakika HDP Meclis'te terör örgütü PKK propagandası yapmayı sürdürüyor. HDP milletvekilleri bu kez de PKK'nın kadın bombacısının fotoğrafını Genel Kurul'da sergiledi.

Kapatılmayan HDP şovuna devam ediyor: PKK bombacısının fotoğrafını Meclis'te sergilediler

Anayasa Mahkemesi'nin kapatma davasını uzattığı HDP, Meclis'teki terör propagandasının dozunu yükseltiyor. Meclis'teki konuşmalarında ülkenin bütünlüğünü hedef alan HDP milletvekilleri, şimdi de teröristin fotoğrafını Genel Kurul'da sergiledi.

Meclis Genel Kurulu’nda Milli Savunma Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı’nın 2022 bütçesi ele alındı. Görüşmelerde, HDP'liler PKK'nın kadın bombacısı Garibe Gezer’in cezaevinde hücrede tutulduğu iddiasıyla eylem yaptı.

Bununla yetinmeyen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, elinde teröristin fotoğrafıyla Genel Kurul kürsüsüne çıktı. Burada teröristin kendisine gönderdiği mektubu okudu.

HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan da “İmralı’da uygulanan tecritte ısrar nedir?” sözleri ile PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a özgürlük istedi.

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç da Ak Parti'yi "Kürt düşmanı" olarak suçlaması bardağı taşıran son damla oldu. Ak Parti vekilleri HDP'lilere tepki gösterdi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu “Kürt düşmanı olanlar Kürtleri katleden PKK ve yardakçılarıdır. Kürt düşmanı olanlar Kürtleri öldürenlerdir” dedi.

Akbaşoğlu'nun konuşmasının ardından CHP ile MHP arasında HDP tartışması yaşandı. MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levend Bülbül, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a sahip çıkmasını eleştirdi.

Eleştiriye yanıt veren Altay, HDP'nin terörle ilişkili gösterilmeyeceğini savundu.

# pkk # terörist # hdp # öcalan # meclis # bomba # hdp milletvekili # garibe gezer