Yunanistan hamile kadını deniz ortasında bıraktı

Yunanistan genç, yaşlı, kadın, çocuk demeden düzensiz göçmenleri Ege Denizi’nin karanlık sularında ölüme terk ediyor. O isimlerden biri de Senegalli hamile Zeynep Samua. Türk Sahil Güvenliği kurtardığı Samua İzmir’de ikiz bebek dünyaya getirdi. Çiçeği burnunda anne Yunan askerlerinin göçmenlere yaşattığı acıları anlattı.

Yunanistan hamile kadını deniz ortasında bıraktı

Senegalli Zeynep Samua İzmir’de ikiz bebek dünyaya getirdi. Bebeklerine Hasan ve Hüseyin adını verdi. 22 yaşındaki Zeynep Samua mutlu çünkü çocuklarını sağ salim kucağına alabildi. Bunu da Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı’na borçlu.

Genç kadını iki gün önce Sahil Güvenlik Ege Denizi açıklarında kurtardı. Zeynep Samua 11 kişi ile birlikte Yunanistan’ın Sisam Adası 15 gün önce ayakbastı. O andan itibaren Yunanistan askerlerinin zulmü başladı.

11 kişilik grupla Sisam'a geçtiler. 13 kişi olarak Türk karasularına geri itildiler. Gözü yaşlı Zeynep, Yunan askerlerinin uygulamalarını anlattı:

- Yunan askerleri bizi gözaltına alarak yanımızdaki kıyafetleri, pasaportları ve telefonlarımızı aldılar, sonra bizi darbettiler. Ayağımda ve vücudumda morluklar oluştu. Hamile halime bakmadan beni ve diğer kişileri denize ittiler.

- Plastik leğene benzer bir şey vererek bizi denize ittiler. Öleceğimi sandım. O soğuk denizde ölümü gördüm. Hamile olmama rağmen denize ittiler, kalpsizler ve duygusuzlar. Türk Sahil Güvenlik ekiplerini ve jandarmasını görünce yaşayacağımı anladım ve kendimi güvende hissettim. Türk askerlerini görünce Allah'a şükrettim.

Senegalli Zeynep Samua Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde doğum yaptı. Hasan 2 bin gram Hüseyin de bin 700 gram doğdu. Erken doğuma bağlı solunum yetmezliği nedeniyle ikiz kardeşler 9 gün yoğun bakımda kaldı. 3 gündür de anneleri Zeynep ile birlikteler.

# izmir # yunanistan # ege denizi # Türk Sahil Güvenliği # hamile kadın # Yunanistan Türkiye # Yunan askerleri # Yunanistan Sahil Güvenliği