Adana'da mavi dil hastalığı salgını: İki mahallede hayvan giriş-çıkışları yasaklandı

Adana’nın Yumurtalık ilçesinde mavi dil hayvan hastalığı salgını başladı. Bölgede iki mahalle karantinaya alındı. Girdi maliyetlerinin fahiş şekilde arttığı bu süreçte, yüzlerce hayvan telef oldu. Bir yıllık emeği heba olan üreticiler, devletten destek bekliyor.

Adana'da mavi dil hastalığı salgını: İki mahallede hayvan giriş-çıkışları yasaklandı

Haber: Yalçın Semir Akarsu

Adana'nın Yumurtalık ilçesine bağlı Asmalı ve Gölovası mahallelerindeki hayvanlarda "mavi dil hastalığı" tespit edildi. Bölge haftalardır karantinada.

Yumurtalık Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamayla, bulaşıcı mavi dil hastalığı nedeni ile Asmalı ve Gölovası mahalleleri ile 10 km çevresinde hayvan giriş çıkışları yasaklandı.

Sinekler tarafından yayılan bulaşıcı bir hayvan hastalığı olan Mavi Dil Hastalığı için bölgede ilaçlama çalışması sürüyor. Hayvanlar da aşılanıyor.

Hastalık koyunların ölümüne neden olurken, aynı zamanda gebe olan koyunların da düşük yapmasına neden oluyor.

ÜRETİCİ DESTEK BEKLİYOR

Bölgede yüzlerce küçükbaş hayvan telef olmuş durumda. Üretici girdi maliyetleriyle boğuşurken, hastalıktan yaşanılan ölümler de cabası oldu.

Bölgede çok sayıda hayvan hastalıktan öldü. Üreticinin bir yıllık emeğiyse ziyan oldu.

Üreticiler, ölen hayvanları için devletten destek bekliyor.

# adana # üretici # hayvan # Tarım # koyun # yumurtalık # küçükbaş hayvan # mavi dil hastalığı # adana mavi dil hastalığı # adana yumurtalık # büyükbaş hayvan