Üreticiler Fuat Oktay ile görüştü: Beştepe'deki görüşmede kredi faizlerine çözüm arandı

Ödeyemedikleri borçları nedeniyle haciz ve hapis ile karşı karşıya kalan üreticiler Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile görüştü. Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre, görüşmede çiftçinin tüm üretim maliyetleri masaya yatırıldı. Görüşmede Fuat Oktay’ın çiftçilere borçlarla ilgili bir çalışma yapacaklarını ilettiği belirtildi.

Üreticiler Fuat Oktay ile görüştü: Beştepe'deki görüşmede kredi faizlerine çözüm arandı

Haber: Seda Akyüz

Borç çıkmazı içinde üretim yapmaya çalışan çiftçiler sorunlara çözüm için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile bir araya geldi.

- Ekonomi savaşımız var. Savaşa katılıyoruz dedik. Bu savaşın askerleriyiz dedik.

Girdi maliyeti, kredi faizleri altında ezilen çiftçiler üretemez hale geldi. Borçlarını ödeyemeyen üreticiler haciz ve hapis cezasıyla karşılaştı.

Yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için çiftçiler Ankara’nın yolunu tuttu. Çiftçi Dayanışma Platformu Başkanı Ömer Sarı ve iki çiftçi geçen hafta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’la görüştü.

Çiftçi Dayanışma Platformu Başkanı Ömer Sarı şu şekilde konuştu:

- Tarımın tüm kalemlerini tartıştık. Bu görüşmeyi bize sağlayan Perinçek Vatan Partisi’ne teşekkür ederim.

Ömer Sarı, görüşmenin ayrıntılarını Ulusal Kanal’a anlattı. Yaklaşık 2 saat süren görüşmeye Tarım Bakanlığı ve Tarım Kredi Kooperatifi yöneticilerinin de katıldığı belirtildi.

- Tarım politikasının düzenlenmesi lazım. Çiftçi birkaç yıldır ürünü tarlada kalıyor. Ama başkaları çiftçinin sırtından para kazanıyor.

Üreticilerin sorunlarını dinleyen Oktay’ın yapılandırma için çalışma yapacaklarını ilettiği öğrenildi.

- Tarım kredi ziraat bankası borcu için bize vaat de bulundu.Kurmayları toplayarak ödeyen kesime de ne yapabiliriz onlara da bir şey yapacağız dedi. Yapılandırma aslında temek çözüm değil. Çiftçimiz bu şartlar altında dar boğazdan geçecek.

Fuat Oktay, üretici ve tüketici arasındaki makasa ilişkin de çiftçilerin görüşünü aldı.

# ulusal kanal # Fuat Oktay # çiftçi # beştepe # Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay # üreticiler # kredi faizleri