HDP'li Sezai Temelli'den terör propagandası: ''Öcalan okuyun''

HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'den skandal bir çağrı geldi. Üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Temelli, gençlere ''Öcalan okuyun'' çağrısında bulundu.

HDP'li Sezai Temelli'den terör propagandası: ''Öcalan okuyun''

PKK'nın siyasi uzantısı HPD'nin, terörün uzantısı olduğunu kanıtlayan bir açıklama daha geldi.

HDP'nin PKK'yı desteklemediği algısı HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin açıklamalarıyla çürümüş oldu.

Sezai Temelli, İstanbul'da üniversiteöğrencileriyle geldiği bir programda konuştu.

Türkiye'de gerçek anlamda üniversites olmadığını öne süren Temelli, ''HDP özgür bir üniversitedir, rektörü de bellidir'' diyerek PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ı işaret etti.

Temelli konuşmasında, ''Türkiye’nin demokratikleşmesini herkes istiyor yalnız bunun bilimsel çalışmasını yapan hiçbir üniversite yok. Bunun bilimsel çalışmasını yapan HDP’dir. Bunu bütün bilim insanlarıyla da tartışabilirim'' ifadelerini kullandı.

GENÇLERE SKANDAL ÖCALAN ÇAĞRISI

''Bizim bir rektörümüz var. O fikriyatla hareket ediyoruz. Kıymetini bilmesek de fazla adını zikir etmesek de bize sunduğu tezler var.'' ifadesini kullanan Temelli, bu tezlerin terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın tezleri olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

- Dolayısıyla gençliğin ve üniversite öğrencilerin bunu okuması lazım. Bahsettiğimiz demokrasinin referansı bu.

# istanbul # öğrenci # hdp kapatılsın # millet ittifakı # hdp pkk # üniversite # HDP PKK iş birliği # hdp kapatma davası # Sezai Temelli # PKK Abdullah Öcalan # üniversite rektör # HDP PKK açıklaması # PKK elebaşı Öcalan