Rusya'dan Ukrayna'ya uyarı: "Kiev tehlikeli adımlar atıyor"

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Rusya'ya karşı ABD ve İngiltere gibi ülkelerle müttefik olduklarını, olası bir işgalde çok sayıda Rus askerinin öleceğini söyledi. Kuleba'ya yanıt Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov'dan geldi. Gerasimov, Ukrayna'nın Donbass krizine güç yoluyla çözüm bulmaya dönük tüm provokasyonlarının bastırılacağını belirtti.

Rusya'dan Ukrayna'ya uyarı: "Kiev tehlikeli adımlar atıyor"

Karadeniz'de Rusya ile Ukrayna arasında tansiyon, Kiev yönetiminin prokovakatif açıklamalarıyla bir kez daha yükseldi.

İngiltere'yi ziyaret eden Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rusya'ya karşı ABD ve İngiltere gibi müttefiklerle çalıştıklarını söyledi. Ukrayna ordusunun ülkeyi savunmaya hazır olduğunu söyleyen Kubela, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi halinde çok sayıda Rus askerinin öleceğini belirtti:

- Müttefiklerimiz ekonomik olarak saldırabilir. Biz de sahada savaşacağız. Bunu söylediğim için üzgünüm ama çok sayıda ölü Rus askeri olacak ve Başkan Putin'in bunun olmasını istemediğini umuyoruz.

Ukrayna Dışişleri Bakanına yanıt Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov'dan geldi. Gerasimov, Ukrayna'nın Donbass'taki duruma güç yoluyla çözüm bulmaya dönük tüm provokasyonlarının bastırılacağını vurguladı. Gerasimov, Rusya'nın Ukrayna'ya saldıracağı iddialarını ise Batı'nın yalanları olduğunu belirtti:

- Ukrayna'ya helikopterler, insansız hava araçları ve uçaklar tedarik edilmesi, Kiev'i keskin ve tehlikeli adımlara yöneltiyor. Ukrayna ordusu, Donbass'ta ABD tarafından sağlanan Javelin tanksavar füze sistemlerinin kullanılmaya başlandığını açıkladı. (…) NATO ülkeleri, Rusya topraklarında yapılan askeri birlik intikallerine aşırı önem veriyor. Askeri faaliyetlerimiz, ulusal topraklarımızda yürütülüyor ve bildirim gerektirmiyor. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırı hazırlığı içinde olduğu haber tümüyle yalan...

# abd # ingiltere # rusya # amerika # Ukrayna # Putin # nato # asker # müttefik # kiev # Donbass # Rus askeri