Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi KKTC çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Liderler zirvesinde konuştu. Terörle mücadelede iş birliğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs meselesinde dünyaya çağrı yaptı. Ada’da eşit egemen iki devletin çözümün tek anahtarı olduğunu vurgulayan Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin çözüm vizyonunun ön yargısız şekilde değerlendirilmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi KKTC çağrısı

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın 15. Liderler Zirvesi, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat'ta toplandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, zirvede, terörle ortak mücadele ve Kıbrıs konusunda önemli mesajlar verdi.

Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğinin çözümün tek anahtarı olduğunu vurgulayan Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin çözüm vizyonunun ön yargısız şekilde değerlendirilmesini istedi.

- Kıbrıs meselesinde Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün tescil edilmesi çözümün anahtarıdır. Tüm dost ve kardeş ülkelerin kktc'nin çözüm vizyonunu ön yargısız bir şekilde değerlendirmesini istiyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadelede bölgesel ve uluslararası iş birliğinin önemine değindi, ortak mücadele çağrısı yaptı. Avrupa ülkelerini işaret eden Erdoğan, terör örgütleri arasında ayrım yapmaksızın mücadelenin süreceğini vurguladı.

- Bölgesel ve uluslararası iş birliği terörle mücadelede hayati önemdedir. Mücadelemizi terör örgütleri arasında ayrım yapmaksızın sürdürmeliyiz. Bölgemiz PKK, YPG, FETÖ, DEAŞ gibi eli kanlı terör örgütlerinden temizlendikçe huzur, istikrar ve ekonomik kalkınma da hızlanacaktır.

ERDOĞAN REİSİ İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve öncesi liderlerle ikili görüşmeler de yaptı. Erdoğan bu kapsamda İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir araya geldi. Basına kapalı yapılan görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı.

# fetö # erdoğan # iran # pkk # YPG # deaş # terörle mücadele # cumhurbaşkanı erdoğan # KKTC # Kıbrıs # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # Kıbrıs Meselesi # Ekonomik İşbirliği Teşkilatı