Bakanlar Kurulu yarın toplanıyor: Döviz kurlarındaki artış masada

Bakanlar Kurulu pazartesi günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Yılın son Bakanlar Kurulu toplantısında döviz kurlarında yaşanan artışlar ve memur-emekli maaşlarına yapılacak yıllık ek zam ele alınacak.

Bakanlar Kurulu yarın toplanıyor: Döviz kurlarındaki artış masada

Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantının gündeminde ekonomi olacak.

21 Aralık Pazartesi günü yapılacak toplantıda son dönemde döviz kurlarında yaşanan artışlar ele alınacak. Son dört toplantıda arka arkaya faiz indiriminde bulunan Merkez Bankası'nın Aralık ayı içinde dövize uyguladığı beş müdahale ve atılabilecek adımlar gündemde olacak.

Diğer gündem maddesi de memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan yıllık artış olacak. Asgari ücrete gelen yaklaşık yüzde 50’lik zamdan sonra hükümet, memur ve emeklilerin zam oranını konuşacak.

Masada emekliye yapılacak seyyanen zam ya da asgari ücrete yapılacak zammın oranı kadar emekli maaşına da zam yapılması gibi seçenekler var. Bu seçeneklerin bütçeye olan etkisi de toplantıda değerlendirilecek. Bakanlar Kurulu’nda ele alınacak 3600 ek gösterge hakkındaki çalışmanın da hızlandırılması bekleniyor.

Ermenistan ile normalleşmenin sağlanması için atılacak adımlar da toplantıda ele alınacak başlıklar arasında. Türkiye’nin Özel Temsilcisi olarak Serdar Kılıç'ın ataması sonrasında Ermenistan, Özel Temsilci olarak Parlamento Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan’ı görevlendirdiğini açıklamıştı.

Bakanlar Kurulu, Afganistan'a yapılacak insani yardımların çerçevesini de tartışacak. İnsani yardımlar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısı için gittiği Pakistan'da gündeme gelmişti.

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17-18 Aralık tarihlerinde İstanbul'da yapılan Türkiye - Afrika Ortaklık Zirvesi'nin sonuçlarını bakanlar ile paylaşacak. Zirvede pek çok ülkenin devlet adamlarıyla görüşen Erdoğan, bakanları bilgilendirecek.

Toplantı sonlanınca Cumhurbaşkanı Erdoğan, merakla beklenen bu başlıklara ilişkin açıklama yapacak. Alınan yeni kararları duyuracak.

# bakanlar kurulu # zam # Döviz # pakistan # tayyip erdoğan # 3600 ek gösterge # döviz kuru # memur # memur zam # emekli zam # emekliye zam # memura zam