BİM'den indirim açıklaması: ''Alış fiyatları inerse bizler de raf fiyatlarını düşürürüz''

Kurdaki düşüş marketteki fiyatlara ne zaman yansıyacak? İşte alım gücü düşen vatandaşın en merak ettiği soru. Hükümet tarafından fahiş fiyat denetimleri sürerken açıklamalar da peş peşe geliyor. En son Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fahiş fiyatlara yaptırım açıklaması sonrası gözler en başta zincir marketlere çevrildi. BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç "Alış fiyatları aşağı gelirse bizler de raf fiyatlarını aşağı yönlü güncelleriz" dedi, indirimlerin vatandaşa hemen yansımayacağını söyledi.

BİM'den indirim açıklaması: ''Alış fiyatları inerse bizler de raf fiyatlarını düşürürüz''

Fahiş fiyat artışlarıyla gündemden düşmeyen zincir marketler hükümetin hedefinde. Konuyla ilgili Erdoğan'ın etikette indirim yapmayanlara karşı uyarı niteliğindeki açıklamaları sonrası BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, "Alış fiyatları aşağı gelirse bizler de raf fiyatlarını aşağı yönlü güncelleriz" dedi.

Döviz kurlarındaki düşüşten sonra gözler marketlere çevrildi. Kurdaki yükseliş fiyatlara hızla yansırken, düşüşün de aynı oranda yansıması bekleniyordu, öyle olmadı. Vatandaş hala yüksek fiyatlarla karşı karşıya.

Fahiş fiyata karşı hükümetten peş peşe açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan fahiş fiyat artışlarını sürdürenlere taviz verilmeyeceğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati ise fırsatçıları uyardı.

Hükümet tarafından uyarı niteliğinde gelen açıklamaların ardından BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç ise ürünlerin alış fiyatına dikkat çekti. Kurdaki düşüşün memnuniyet verici olduğunu söyleyen Aykaç, indirimlerin etiketlere yansımasının da zaman alacağını belirtti.

Bizim raf fiyatlarımızı belirleyen durum alış fiyatlarımızdır. Alış fiyatları aşağı gelirse bizler de raf fiyatlarını aşağı güncelleriz. Fiyatların aşağıya yön değiştirmesi zaman alacak gibi duruyor.

# bim