Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Ulusal Kanal'a konuştu: Bakan Varank yeni ekonomi modelini anlattı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Türk Lirası'nı koruma hamlesi ve yeni ekonomi modeli ilgili Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı. Varank ekonomide atılan bütün adımların kurlarda istikrarı sağlamak için yapıldığını belirtti. Tekonoloji yatırımlarına da dikkat çeken Varank, Türkiye'nin 19 yıllık teknoloji yatırımlarının karşılığını aldığını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Ulusal Kanal'a konuştu: Bakan Varank yeni ekonomi modelini anlattı

Haber: İnci Erdoğan - Kamera: Melik Nacar

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türk Lirası'nın dövize karşı korunma hamlesini, ''Vatandaşlarımızın TL mevduatlarının arkasında devletimiz olduğunu söylemiş oldu.'' sözleriyle değerlendirdi. Atılan bütün adımların fiyatta istikrarı sağlamak üzerine olduğuna dikkat çekti:

- Attığımız bütün adımlar Türkiye'de öngörülebilirliği artırmak, fiyatta istikrarı sağlamak kurlarda istikrarı sağlamak üzerine.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yeni ekonomi modeli tedbrileri ile ilgili Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı. Türk Lirası'nı koruma hamlesinin piyasadaki yansımalarına işaret etti:

- Burada vatandaşlarımızın Türk lirası tasarruflarının korunacağını aslında Türkiye'ye ilan etti ve vatandaşalrımızın türk lirası atasarruflarının arkasında artık devletimizin olduğunu söylemiş oldu. Bunun tabi piyasadaki yansımalarını görebiliyoruz. Yeni geliştirdiğimiz mekanizmalarla, yeni geliştirdiğimiz ürünlerle biz vatandaşlarımıza şunu söylüyoruz; asla acaba zarar eder miyim endişesi taşımadan türk varlıklarına yeni geliştirdiğimiz ürünlere yatırım yapabilirsiniz. Asa kurda kaybetme riski olmadan bunu Türk lirası olarak elde ettiğinizi bilerek yatırımlarınızı değerlendirebilirsiniz. Bu manada vatandaşlarımızın dövizlerini bozarak Türk lirası varlıklara döndüklerini görüyoruz.

Bakan Varank vatandaşları Türk varlıklarına yatırıma davet etti:

- Biz vatandaşlarımızın bundan önce nasıl arkasında duyduysak bundan sonra da vatandaşlarımızın asla kaybetmemeleri için arkalarında duracağız ve Türk lirası varlıklarına yatırımları korumak için de elimizden geleni yapacağız.

Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi'yle getirdiği başarılara işaret etti Bakan Varank. 19 yıllık teknoloji yatırımlarının karşılığını aldıklarını söyledi.

- Nasıl savunma sanayinde artık dünyada Türk şirketlerinin ürettiği ürünler tartışılıyorsa, Türk İHA'ları siha'ları uluslararası medyanın gündemine taşınmışsa biz aynı başarıyı sivil sanayi alanlarında teknoloji alanlarında da gösterebileceğimize inanıyoruz. Bunun emarelerini de görüyoruz. Dünyanın en önemli medya kuruluşları Türkiye Avrupa'da teknolojide nasıl lider oldu diye manşetler atıyorlar.

Milli Teknoloji Hamlesi vizyonunda gençlere olan güvenine bir kez daha vurgu yaptı Bakan Varank. Türkiye'nin dünyanın en önemli ekonomileri arasına girmesini gençler sağlayacak dedi.

- Türkiye'de özellikle genç neslimizle birlikte büyük bir potansiyel var. Bu potansiyelle birlikte biz ihtiyacımız olan teknolojiyi kendimiz geliştireceğiz. Bu teknolojiden elde ettiğimiz katmadeğerle de Türkiye'yi gerçekten üreterek kalkındıran bir ülke konumuna getireceğiz. Milli Teknoloji Hamlesi yolunda biz şirketlerimize stk'larımıza güveniyoruz. Ama en fazla gençlerimize güveniyoruz. Onların başarıları, onların bu alandaki farkındalığı inşallah Türkiye'yi dünyanın en önemli ekonomileri arasına sokacak.

# ulusal kanal # enflasyon # mustafa varank # dolar # Euro # döviz kuru # Türk lirası # Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank # Milli Teknoloji Hamlesi