Antalya'da yangınzedeler ev bekliyor

Terör örgütü PKK’nın, Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkardığı yangınların üzerinden neredeyse 5 ay geçti. Karaöz Mahallesinde evleri ve ahırları yanan vatandaşlar, bir yandan konteynerlerde yaşam savaşı veriyor, diğer yandan da üretmeye çalışıyor. Yangınların yarattığı zarar, bazı köylerde henüz karşılanmadı. Vatan Partisi Antalya İl Başkanlığı yangından sonra da vatandaşları yalnız bırakmadı, hükümeti mağduriyetleri gidermeye çağırdı.

Antalya'da yangınzedeler ev bekliyor

Evini, hayvanlarının ağılını ve ahırını, alevler yaktı geçti. Uğruna emek verdiği her şey, o alevlerin arasında yok olup gitti. Özcan Deniz, ailesiyle konteynerde yaşam savaşı veriyor. Hayvanlarına da kendi imkânlarıyla yaptığı derme çatma yapılarda bakıyor.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde PKK’nın çıkardığı yangınların üzerinden neredeyse 5 ay geçti. Birçok vatandaş hâlâ evsiz. Deniz, en çok da soğukta çamurda damsız kalan hayvanları için üzülüyor.

İşte o çalışkan insanlar bu koşullarda bile üretmekten geri durmuyor. Şimdi koyacak yer olmadığından üretim gereçleri konteynerin önünde açık hava da duruyor.

İlçe genelinde vatandaşlar atalarından kalma topraklara hane kurmuş, işlemiş, verimli arazilere dönüştürmüş. Şimdi yangında yıkılan hayatlarını yeniden kurmak için mevzuat engelinin kalkmasını bekliyorlar.

Deniz, bir an önce evine kavuşmayı bekliyor. Gözü gibi sakındığı hayvanlarının üstüne de dam istiyor.

VATAN PARTİSİYANGINZEDELERİN YANINDA

Vatan Partisi Antalya İl Başkanlığı yangından sonra da vatandaşları yalnız bırakmadı.

İl Başkanı Serdar Üsküplü, afet bölgesi ilan edilen köylerde mevzuat engelinin kaldırılmasının gerektiğini söyledi.

Üsküplü, devleti en kısa sürede vatandaşların yaralarını sarmaya çağırdı.

# antalya # yangın # terör # vatan partisi # orman yangınları # manavgat # antalya orman yangını haberleri # Vatan Partisi Antalya # serdar üsküplü # PKK yangınları # yangınzede