BDDK'dan özel bankalara kredi uyarısı

Bankacılık düzenleme ve Denetleme Kurumu, özel bankalara faiz ve kredi uyarısı yaptı. Uyarıda bankalardan, ''TL'' cinsinden kullandırdıkları kredilerin amacı dışında kullanılmaması için tedbir almaları istendi. Ayrıca Politika faizinde yapılan düşüşlerin de kredilere yansıtılması gerektiği vurgulandı.

BDDK'dan özel bankalara kredi uyarısı

Özel Bankalara Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu faiz ve kredi uyarısı geldi.

Bazı özel bankaların faiz indirimlerini kredilere yansıtmadığı ya da kredilerin döviz işlemlerinde kullanılmasına aracılık ettiği iddiaları üzerine BDDK harekete geçti.

BDDK, banka kredisiyle döviz alanlara yönelik inceleme yapılması ve tedbir alınması için bankalara talimat verdiğini duyurdu.

Yapılan uyarıda bankalardan, ''TL'' cinsinden kullandırdıkları kredilerin amacı dışında kullanılmaması için tedbir almaları istendi.

Gerekli inceleme ve değerlendirmelerin devam ettiği aktarılan açıklamada, tespit edilen aykırılıklar hakkında gerekli idari işlemlerin tesis edildiği kaydedildi.

Özel bankalar ve devlet bankaları arasında kredi oranları ciddi oranda farklılık gösteriyor. Devlet Bankaları özellere göre daha düşük oranlarla kredi veriyor. BDDK'nın özel bankalara yaptığı bir diğer uyarısı politika faizleri konusunda oldu. Bankalardan faizde yapılan indirimlerinin kredilere yansıtılması ve oranların daha aşağıya çekilmesi istendi.

# kredi # faiz # Döviz # BDDK # banka # TL # özel banka # bddk banka # banka kredi