Stokçulara ağır yaptırımlar yolda: Meclis'te torba kanun teklifi görüşmeleri başladı

Stokçuluğa karşı hazırlanan torba kanun teklifinin görüşmeleri başladı. Teklifte stokçuluk yaparak fahiş fiyat uygulayanlara verilen cezalar artırılacak. Komisyon görüşmelerinde kanun teklifiyle caydırıcılığın artırılmasının amaçlandığı belirtildi.

Stokçulara ağır yaptırımlar yolda: Meclis'te torba kanun teklifi görüşmeleri başladı

Stokçulara ağır yaptırımlar yolda.

Fahiş fiyat uygulayanlar ve stokçulara karşı hazırlanan kanun teklifinin Meclis Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda görüşmeleri başladı. 8 maddelik kanun teklifiyle birlikte 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Kanunu’nda değişiklik yapılacak.

Stokçuluk yapan, fahiş fiyat uygulayan üretici, tedarikçi ve perakendecilere yönelik para cezasında alt limit 50 bin liradan 500 bin liraya kadar çıkabilecek. Üst limit ise 100 bin liradan 2 milyon liraya kadar yükselecek. Düzenlemeden aşırı fiyat artışına giden, stokçuluk yapan tüm kesimler etkilenecek.

Teklifte yer alan bir diğer düzenlemeye göre Denizcilik İşletmeleri ve Demiryolları’na ait limanlarda 30-39 yıl arasında olan sözleşme süreleri 49 yıla kadar uzatılabilecek.

Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında da teklifle değişiklik yapılacak.

Komisyon görüşmelerinde söz alan AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu cezaların yükseltilmesiyle caydırıcılığın da artacağını belirtti. Çolakoğlu, “Ayrıca cezanın alt ve üst sınırları ile bu sınırlar arasındaki fark yeniden belirlenerek, daha hakkaniyetli ceza uygulanabilmesine imkan sağlanıyor” dedi.

# ak parti # meclis # üretici # kaçakçılık # tedarikçi # para cezası # tedarik # stok # Fahiş fiyat # stokçuluk