Tasarımcılar Design Week'te buluşuyor

Türkiye'nin en geniş kapsamlı tasarım etkinliği "Design Week Türkiye 2021"in 5'ncisi Haliç Kongre Merkezi'nde başladı. Açılışa katılan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ihracatta markalaşmanın önemine vurgu yaptı, "markalarımız milli servetimizdir" dedi. Ulusal Kanal'a konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle de 2030 ihracat hedeflerini açıkladı.

Tasarımcılar Design Week'te buluşuyor

Haber: İnci Erdoğan - Kamera: Melik Nacar

Türkiye İhracatçılar Meclisinin gelenekselleştirdiği Türkiye'nin en geniş kapsamlı ve katılımlı etkinliği Design Week Türkiye Haliç Kongre Merkezi'nde açıldı.

Düzenlenen organizasyonun açılış konuşmalarını Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve TİM Başkanı İsmail Gülle yaptı. Tasarımın ihracattaki önemine dikkat çekildi.

"Markalarımız milli servetimizdir " diyen Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ihracatta markalaşmanın önemine vurgu yaptı.

İhracat rakamlarına da dikkat çeken Muş, ihracatta nicelik ve fiyattan önce tasarım ve markalaşmaya odaklanmak gerektiğini söyledi.

Ulusal Kanal'a konuşan Türkiye İhracatçılar Meclis Başkanı İsmail Gülle, 2030 yılı ihracat hedeflerini açıkladı.

Açılış konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. "Design Türkiye Endüstriyel Tasarım Ödülleri" sahiplerini buldu.

TİM Başkanı Gülle, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Design Türkiye Endüstriyel Tasarım Ödülleri'ni kazananlara ödüllerini takdim etti.

Toplam 45 firmanın ödüle layık görüldüğü törende 8 firma "Üstün Tasarım", 37 firma ise "İyi Tasarım" ödülünün sahibi oldu. Arçelik 8 ödülle en fazla ödül kazanan firma oldu.

Türkiye'nin en geniş kapsamlı tasarım etkinliği "Design Week Türkiye 2021, 18 Aralık'a kadar devam edecek.

# türkiye # ulusal kanal # mehmet muş # haliç kongre merkezi # tasarım # Türkiye İhracatçılar Meclisi