Amiraller iddianamesi kabul edildi

Bildiri yayınlayan emekli amiraller hakkındaki iddianame Ankara 20’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. 103 şüphelinin bildiride katkısı olduğu belirtilen iddianamede “Montrö” vurgusunun araç olarak kullanıldığı kaydedildi. İddianamede şüpheliler hakkında 3 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Amiraller iddianamesi kabul edildi

CFR bağlantılı bildiriye imza atan emekli amiraller hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 4 Nisan 2021'de bir grup emekli amiralin yayımladığı bildiriyle ile ilgili soruşturma başlattığını duyurmuştu. Şüpheliler, ifadelerinin alınmasının ardından adli kontrolle serbest bırakılmıştı. 103 eski amiral hakkında başsavcılık tarafından hazırlanan iddianame, Ankara 20’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

İddianamede şüphelilerin ADMEK-2 isimli WhatsApp grubunda bildirinin taslağının paylaşılmasından itibaren metnin oluşturulmasına kadar katkı sundukları belirtildi. Altını imzalamayı kabul ettikleri ve yayımlanması için anlaştıkları ifade edildi.

“MONTRÖ” VURGUSUNUN ARAÇ OLARAK KULLANILDIĞI BELİRTİLDİ

Bildiride 103 şüphelinin hükümeti hedef aldıklarına ve muvazzaf askeri personel ile toplumun muhalif kesimlerini birlikte harekete geçirmek üzere anlaştıklarına dikkat çekildi. Bildiride geçen Montrö vurgusunun da "Araç" olarak kullanıldığı ve bunun WhatsApp grubunda yer alan şüphelilerin yazışmalarından anlaşıldığı kaydedildi.

İddianamede eski amirallerin Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde emir komuta dışında hareket edilmesini hedefledikleri aktarıldı. 103 şüphelinin hükümetin görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellenmesinin amaçladığı ifade edildi.

İddianamede, emekli amiraller için "Anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma" suçundan 3 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

# soruşturma # darbe # möntro # ağır ceza mahkemesi # CFR # amiraller bildirisi # darbe bildirisi # emekli amiraller bildiri # emekli amiraller bildirisi # amiraller Montrö Bildirisi # emekli amiraller soruşturma