Mamak Belediyesi köpek sahiplenenlere yardımı 500 liraya çıkardı

Sokak köpeklerinin durumu tartışma konusuyken Ankara Mamak Belediyesi öenmli bir proje başlattı. Sokak köpeklerini sahiplenenlere verilen aylık 150 liralık yardımı 500 liraya çıkardı. Proje kapsamında, mama ve sağlık desteğinin de verilmesi kararlaştırıldı. Peki kimler başvuru yapabiliyor, şartlar neler?

Mamak Belediyesi köpek sahiplenenlere yardımı 500 liraya çıkardı

Haber: Buse Gençtürk Kamera: Uğur Pideci

Sokak hayvanlarının durumu tartışılırken Ankara’da örnek olacak bir proje başlatıldı.

Mamak Belediyesi’nden sokak köpeklerine yönelik yeni bir adım geldi. Sokak köpeklerini sahiplenen vatandaşlara verilen 150 liralık yardım 500 liraya çıkarıldı.

Mamak Belediyesi’nin projesine yönelik 50’den fazla başvuru geldi. Başvuran kişilerde aranan kriterler de var. 18 yaşının üstünde olmak ve bu köpeklere merhametle bakacak olmak yeterli.

Ulusal Kanal'a konuşan Mamak Belediyesi Veteriner Hekimi Kevser Güney sahiplendirme şartlarını anlattı:

- Sahiplendirme şartlarımızda sözleşmemiz olacak. Hem yer olarak hem merhamet, bakım bu konuda denetimler sonucunda bizim uygun gördüğümüz ailelere hayvanlarımızı teslim edeceğiz. Bizim sokaktan aldığımız kısırlaştırdığımız, aşılarını yaptırdığımız çiplerini taktığımız hayvanlar arasından sahiplendirme yapacağız.

Sokak köpekleri Ankara Mamak’ta yaşayan yurttaşlar tarafından sahiplenebilecek. Güney, hayvan sahiplenecek yurttaşlara sürekli denetimler yapılacağını söyledi:

- Ayda bir yerinde denetimler yapağız. Bakım yerleri önemli. Bahçeli mesken yerde kır bahçesi hobi bahçesi olarak yalnız kalacağı yerler değil ama kalıcı olarak kalacak. 5 metre kadar alana sahip. Bir sürü şartı var. Sokak köpeği olunca evde bakım çok tercih etmiyor vatandaşlar ama evde bakım da olabilir. Denetimleri yerine getirmeyenlerin sözleşme feshi olabilir

Mamak Belediyesi Hayvan Barınağı’nda tehlikeli ırklar ise sahiplendirilemiyor.

# ankara # sokak hayvanları # yardım # mamak # Mamak belediyesi # sokak köpekleri