İranlı Şehit General Süleymani İstanbul'da anıldı

ABD’nin terör saldırısında şehit olan İran Devrim Muhafızları Komutanı General Kasım Süleymani, İran’ın Türkiye Başkonsolosluğunda anıldı. Anma törenine Vatan Partisi ve Öncü Gençlik yöneticileri de katıldı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de anma törenine vidolu mesaj gönderdi. Perinçek, mesajında, ''Amerikan emperyalizmi kaybediyor, Asya yağa kalkıyor'' dedi.

İranlı Şehit General Süleymani İstanbul'da anıldı

Amerika Birleşik Devletleri tarafından Irak'ta düzenlenen saldırıda şehit olan Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani için, İran'ın İstanbul Başkonsolosluğunda anma töreni düzenlendi.

İran Milli Marşıyla başlayan törende, İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cevat Mabudifer, katılımcıları selamladı.

Törene Vatan Partisi İl Başkanı Cem Dikmen ve Öncü Gençlik yöneticileri ile Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel de katıldı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de anma törenine video ile mesaj yolladı. Perinçek, mesajında, ''Amerikan emperyalizmi kaybediyor, Asya yağa kalkıyor.'' dedi:

- Amerikan emperyalizmine ve israil Siyonizmine karşı mücadele Kasım Süleymani bize güç veriyor, yol gösteriyor. Ve kesinlikle bu mücadele zafere doğru ilerliyor, ABD kaybediyor. İşte en son kahraman Afgan halkı ABD’yi Afganistan kovdu ve iş birlikçilerini ABD uçaklarının tekerlekli altında kaldı. Kasım Süleymanı şehit eden, katli kararını veren Amerikan emperyalizminin karar merkezleri suçludurlar ve suçlarının hesabını vereceklerdir. O bakımdan Türkiye’nin, İran’ın, Irak’ın Suriye’nin, Rusya’nın, Çin’e Türkiye Değişim Partisi vatandaşa ne vadediyor? kadar tüm Asya’nın ayağa kalkışını Kasım Süleymanın kişiliğinde saygıyla selamlıyorum

İran’ın İstanbul Başkonsolosluğundaki anma töreninde Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ile Ehlibeyt Alimleri Derneği Genel Başkanı Kadir Akaras da birer konuşma yaptı. Törende ayrıca, Şehit General Kasım Süleymani’yi anlatan klip izletildi.

# istanbul # amerika # iran # emperyalizm # iran devrim muhafızları # kasım suleymani