FETÖ'cülere finansal darbe: Mal varlığı dondurulanların çoğu yurt dışına kaçan 'mahrem imam'larmış

Geçen hafta mal varlığı dondurulan 454 FETÖ üyesinin büyük bölümünün yurt dışına kaçan 'mahrem imam'lar olduğu ortaya çıktı. MİT, TSK, Emniyet, yargı ve mülkiyeye sızan örgüt üyelerinden sorumlu olan bu mahremlerin örgüt hiyerarşisinde de üst sıralarda yer aldığı belirtildi.

FETÖ'cülere finansal darbe: Mal varlığı dondurulanların çoğu yurt dışına kaçan 'mahrem imam'larmış

Geçen hafta Resmi Gazete'de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin imzasıyla yayınlanan kararla 770 terör örgütü üyesinin ve ABD bağlantılı Niagara Vakfı'nın mal varlığı dondurulmuştu.

Mal varlığı dondurulan 454 FETÖ üyesinin büyük bir bölümünün yurt dışına kaçan 'mahrem imam'lar olduğu ortaya çıktı. Bazılarının ise örgütün sözde Türkiye sorumlusu olduğu öğrenildi.

FETÖ üyelerinin MİT, TSK, yargı ve mülkiyeye sızan örgüt üyelerinden sorumlu olduğu ve örgütün üst yönetiminde görev aldığı belirtildi.

Firari 454 FETÖ'cü içerisinde ise bazı isimler dikkat çekiyor

Malvarlığı dondurulan FETÖ üyelerinin arasında yer alan Bilal Ekşili örgütün ABD kongresi ile ilişkilerini yürütüyor. Ekşili'nin FETÖ'CÜ Enver Altaylı'nın ''halkın sokaklara indirilmesi'' projesini FETÖ elebaşı Gülen'e anlattığı belirtiliyor.

Malvarlığı dondurulan bir diğer FETÖ üyesi Cemal Karaata ise örgütün sözde Ankara bölge sorumluluğunu yürütüyordu. Firari FETÖ'cü Karaata Rus Büyükelçi Andrey Karlovsuikastının planlayıcıları arasında yer alıyor.

# abd # fetö # tsk # süleyman soylu # örgüt # MİT # emniyet # Andrey Karlov # yargı # mal varlığı # enver altaylı # suikast # mahrem imam # FETÖ mahrem imam # nureddin nebati