Emekli binbaşılar özlük hakları için düzenleme bekliyor

Türkiye’de sayıları 2 bin 200 olan emekli binbaşılar özlük haklarını talep ediyor. Emekli silahlı kuvvetler mensupları arasında en düşük emekli aylığına sahip olan binbaşılar unutulmak istemiyor.

Emekli binbaşılar özlük hakları için düzenleme bekliyor

Haber: Ufuk Akkaya - Kamera: Özgür Doğu Saymaz

Yarbaylar ile aynı statüde olmalarına karşın Türkiye’de binbaşı rütbesinde emekli olan 2 bin 200 kişi eksik düzenleme nedeniyle yıllardır haklarından mahrum kalıyor. Emekli Binbaşılar Platformu sözcüsü emekli Binbaşı Fatih Çakırtaş, yaşanan mağduriyeti Ulusal Kanal’a anlattı.

Türk Ordusunda kıta ve karargâh görevleri yapan emekli binbaşılara 2002 yılından bu yana çözüm için sözler veriliyor. Aradan geçen 20 yılda 3 defa silahlı kuvvetler personelinin özlük haklarında iyileştirmeler yapıldı ancak emekli binbaşılar atlandı.

Uzman Çavuşlar görevdeki maaşlarının yüzde 59’unu emekli aylığı olarak alıyor, Astsubaylar yüzde 58’ünü Yarbaylar da Yüzde 57’sini… Ancak sayıları 2 bin 200 olan emekli binbaşılar ise görevdeki maaşlarının yalnızca yüzde 41’i emekli aylığı olarak alabiliyor.

Subaylığın bir meslek değil yaşam tarzı olduğunu vurgulayan emekli Binbaşı Fatih Çakırtaş, emekli askerlerin takdir ve saygı beklediğini söyledi.

Emekli Binbaşıların özlük haklarının teslim edilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kanun çıkarması gerekiyor.

# türkiye # tbmm # emekli # yarbay # özlük hakları # emekli binbaşı