Deva Partili Metin Gürcan'ın casusluk iddianamesi hazır: Gürcan için 20 yıla kadar hapis cezası istendi

Siyasi ve askeri casuslukla suçlanan Deva Partisi Kurucu Üyesi Metin Gürcan hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede Gürcan'ın para karşılığında milli güvenliği ilgilendiren stratejik bilgileri yabancı ülkelerle paylaştığı belirtildi. Gürcan hakkında 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Deva Partili Metin Gürcan'ın casusluk iddianamesi hazır: Gürcan için 20 yıla kadar hapis cezası istendi

İşlediği suçlar belgelendi, 20 yıla kadar hapsi istendi.

Deva Partisi Kurucu Üyesi Metin Gürcan hakkında hazırlanan iddianame Ankara 26'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

26 Kasım 2021’de siyasi ve askeri casusluk suçundan tutuklanan Gürcan hakkında 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Diplomatlardan para aldığı tespit edilen Metin Gürcan’ın sınır ötesindeki Türk askerleriyle ilgili bilgi paylaştığı belirtildi. Bilgilerin asker sayıları ve askeri ekipmanları hakkında, milli güvenliği ilgilendiren stratejik bilgiler olduğu vurgulandı. Bu bilgilerin devletin güvenliği iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gerektiği kaydedildi.

Gürcan'ın İspanya ile İtalya diplomatlarıyla yaptığı görüşmeler, bilgi ve para alışveriş anına ait görüntüler de iddianamede yer aldı.

# İspanya # hapis # casusluk # iddianame # türk askeri # ağır ceza mahkemesi # deva parti # Metin Gürcan # metin gürcan casusluk # Metin Gürcan iddianame