Su samurunu öldürenler cezasız kalmadı

Iğdır'da avlanması yasak bir tür olan su samurunu öldüren kişiler sosyal medyada fotoğraf paylaştı. Yaban hayatı uzmanı Dr. Yasin İlemin şahısların izini sürdü ve olayı jandarmaya bildirdi. Ardahan'da yaşayan kişilere 12 bin 960 lira ceza kesildi.

Su samurunu öldürenler cezasız kalmadı

Iğdır'da nesli tükenme tehlikesi altındaki su samurunu avlayan iki kişi, ölü hayvanla poz vererek sosyal medyada paylaştı. Bu fotoğraf karesi büyük tepki çekti. Yapılan cezasız kalmadı.

Yaban Hayatı Uzmanı Dr. Yasin İlemin, üç kişinin avlanması yasak ve koruma altındaki bir tür olan su samurunu avladığı fotoğraflarla karşılaştı. İlemin, sessiz kalmadı. Olayı, jandarmaya bildirdi.

Kişilerin Ardahan'da yaşadıkları belirlendi. Ağrı İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgedeki Milli Parklar ekipleri ile birlikte paylaşımı yapan kişileri yakaladı.

İki kişiye toplam 12 bin 960 lira para cezası uygulandı, yanlarında bulunan üçüncü kişinin silahlarına da el kondu. Yasin İlemin, yaban hayvanlarına yönelik bu tür yasak avlara sessiz kalınmaması çağrısında bulundu.

# ceza # ardahan # Iğdır # jandarma # Yasin İlemin # su samuru