DEVA Partili Gürcan'ın iddianamesinden yeni skandal: Afrin operasyonun bilgilerini de satmış

Casusluk suçundan tutuklu bulunan DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan ile ilgili bir skandal gerçek daha ortaya çıktı. Gürcan'ın 2018'de gerçekleştirilen Afrin Operasyonu'na ilişkin bilgileri yabancı devletlere sattığı öğrenildi.

DEVA Partili Gürcan'ın iddianamesinden yeni skandal: Afrin operasyonun bilgilerini de satmış

''Siyasi ve askeri casusluk'' suçundan hakkında 20 yıla kadar hapsi istenen DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan’ın, 2016-2021 yılları arasındaki faaliyetleri gün yüzüne çıkıyor. Gürcan'ın Ocak 2018'de başlatılan Afrin Operasyonuna ilişkin bilgileri de Aralık 2017 tarihinde para karşılığı yabancı devlet yetkililerine verdiği tespit edildi.

Hazırlanan bilgi notunda Gürcan'ın, "Irak/Zaho'da Türk Özel Kuvvetler Komutanlığı'na ait bir irtibat bürosunun bulunduğu, TSK'nın Zoha'daki varlığının Habur sınır kapısının Peşmerge güçlerinden alınarak Irak Ordusu'na devredilmesi kapsamında değil koordinasyon için olduğu" şeklinde bilgiler ilettiği aktarıldı.

Gürcan'ın Aralık 2017'de "Türk kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Rusya'nın 400 askerini Afrin merkezinden ve Afrin'deki hava üssünden geri çektiği, haberin güvenirliğini halen teyit edemediği, bunun Türkiye'nin beklenen Afrin operasyonunun işareti olacağı, Afrin sınırındaki Türkiye tarafından oluşturulan sınır duvarının bazı bölümlerinin çıkarıldığı, bunun Ankara'nın Afrin operasyonunu başlatma girişimi olduğunu, Türkiye'nin Suriye'ye ağır topçu birliklerini henüz konuşlandırmadığı" şeklinde bilgiler verdiği de aktarıldı.

Metin Gürcan, süreç boyunca operasyonla ilgili bilgileri yabancı devletlerle paylaşmaya devam etti. Mayıs 2018'de de "Türkiye'nin bölgede inşa ettiği gözlem noktalarını komando birlikleri ve tanklarla takviye ettiği, bölgede iki mekanize piyade tugayı bulunduğu" şeklinde bilgiler iletti.

# tsk # operasyon # ırak # Afrin operasyonu # deva parti # ırak ordusu # Metin Gürcan