Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: ''ABD'ye ortak mekanizma için mektup gönderdik''

ABD'de düzenlenen ''MAS-ICNA Yıllık Kongresi''ne katılan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Ankara-Washington ilişkileri ile ilgili soruları yanıtladı. Kalın, iki ülke liderinin mutabık kaldığı konular üzerinde ortak bir mekanizma kurulması için Ankara’nın ABD'ye mektup gönderdiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: ''ABD'ye ortak mekanizma için mektup gönderdik''

Her yıl dünyanın dört bir yanından on binlerce Müslüman'ı bir araya getiren ve bu yıl 20. si yapılan ''MAS-ICNA Yıllık Kongresi'' sürüyor.

Kongreye katılan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Türkiye-ABD ilişikileri ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. İki ülke arasında çözülemeyen 3 temel sorunun olduğunu söyledi.

İlk sorunun ABD yönetiminin PYD ve YPG'ye verdiği destek olduğunu söyleyen Kalın, diğer sorunları da Rusya'dan S-400 alımı sonrası uygulanan CAATSA yaptırımları ve ABD'nin FETÖ konusunda adım atmaması olarak açıkladı.

Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden’ın üzerine mutabık kaldığı konularla ilgili ortak bir mekanizma kurulması için Ankara’nın Washington’a mektup gönderdiğini de belirtti.

Dış politikadaki gelişmeleri değerlendiren Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Ukrayna krizinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine rol düşerse bu rolü oynayabileceğini ifade etti. Kalın, ''Buradaki gerilimin düşürülmesi herkesin faydasına'' dedi.

Ermenistan'la normalleşme süreci ile ilgili soruyu da yanıtlayan İbrahim Kalın, ''sürecin yapıcı ve hızlı bir şekilde ilerleyeceği kanaatindeyim, ''Bizim bu konuda irademiz açık ve net. Ermenistan'a karşı önyargılı bir yaklaşımımız yok.'' ifadelerini kullandı.

# abd # ankara # fetö # pkk # İbrahim Kalın # abd pkk # washington # Ermenistan # ABD FETÖ # ABD YPG # caatsa # abd pyd # cumhrbaşkanlığı sözcüsü ibrahim kalın