Mehmetçik Van-İran sınırında kuş uçurtmuyor

Van-İran sınırında üst seviyeye çıkarılan güvenlik önlemleri sayesinde bu yıl 120 binin üzerinde düzensiz göçmen geçişi engellendi. Modüler güvenlik duvarı çalışmalarında 64 kilometrelik bölümün 40 kilometrelik kısmı tamamlandı. Güvenlik için ayrıca sınır hattında 235 kilometre de hendek kazıldı.

Mehmetçik Van-İran sınırında kuş uçurtmuyor

Duvar çalışması, gözetleme kulesi ve devriyeler. Mehmetçik sınırda kuş uçurtmuyor.

Van-İran sınırında üst düzeye çıkarılan güvenlik önlemleri sayesinde bu yıl 120 binin üzerinde düzensiz göçmenin sınırı geçmesi engellendi.

Sınırdan kaçak geçişlerin engellenmesi için başlatılan modüler güvenlik duvarı çalışmalarında 64 kilometrelik bölümün 40 kilometrelik kısmı tamamlandı, sınır hattında 235 kilometre de hendek kazıldı.

Van'ın Çaldıran ilçesinin 64 kilometrelik sınır hattında yapımı devam eden 45'i haberleşme ve 58'i gözetleme olmak üzere 103 optik kuleden bazıları devreye alındı.

Sınırdaki sıkı güvenlik önleriyle ilgili Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, bilgi verdi.Güvenlik güçleri, göçmen kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen 1904 zanlıyı yakaladı. Göçmen kaçakçılığında kullanılan 880 araç ve 5 tekneye de el konuldu.

# mehmetçik # çaldıran # göçmen kaçakçılığı # güvenlik önlemleri # van iran sınırı # mehmet emin bilmez # Van Valisi Mehmet Emin Bilmez # van sınır