CHP lideri Kılıçdaroğlu Türkiye'de adaletin olmadığını iddia etti: AYM Başkanı'nın sözlerini referans aldı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın ardından yargıyı hedef alan bir açıklama da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi. Yüksek mahkeme başkanının geçen yıl yaptığı açıklamaları referans alan Kılıçdaroğlu, Türkiye’de adaletin olmadığını iddia etti. CHP lideri, Türkiye’nin 3 konuda çöküş yaşadığını da öne sürdü.

CHP lideri Kılıçdaroğlu Türkiye'de adaletin olmadığını iddia etti: AYM Başkanı'nın sözlerini referans aldı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın ardından yargıyı hedef alan bir açıklama da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi:

- Sadece biz mi söylüyoruz bunu yargının en tepesindeki başkan da söylüyor, AYM Başkanı da adaletsizliği söylüyor. '2021'de 66 bin 121 bireysel başvuru yapıldı. Bunların yüzde 73'ten fazlası adil yargılama hakkı için. Bu sayı ve oranlar bize aslında vahim bir durumu işaret ediyor. 'Adil yargılanma hakkıyla ilgili temel bir meselemiz var' diye. Evet. Adaleti sağlamazsanız bir araya gelmezsiniz, toplumsal bilinciniz gelişmez, dostluk kuramazsınız düşmanlık yaratırsınız. E devletin dini adaletse bunların yaptığı ne?

Yüksek mahkeme başkanının geçen yıl yaptığı açıklamaları referans alan Kılıçdaroğlu, Türkiye’de adaletin olmadığını iddia etti. CHP lideri, Türkiye’nin 3 konuda çöküş yaşadığını da öne sürdü.

CHP lideri, Türkiye’nin 3 konuda çöküş yaşadığını da öne sürdü:

- 3 ayrı yerden çöküşü paylaşacağım sizlerle. Birincisi yüksek mevduatı olanlara verilen rüşvet! İkincisi baktılar yine maya tutmuyor dolar yukarıya doğru gidiyor, ihracatçılara dediler ki, "Kardeşim ihracat mı yapıyorsun alkışlıyorum seni ama ihracat bedelinin yüzde 25'ini getireceksin Merkez Bankası'na yatıracaksın." İhracatçının sırtına çöktüler şimdi.' Vatandaşlığı satma. Konut alana vatandaşlık veriliyordu, baktılar bankaya 500 bin dolar para yatırırsan sana TC vatandaşlığı vereceğim deniyor.

# chp # kemal kılıçdaroğlu # ekonomi # ihracat # anayasa mahkemesi # millet ittifakı # dolar # Türk lirası # Zühtü Arslan # chp kemal kılıçdaroğlu