İçişleri Bakanlığından İBB'deki terör teftişi ile ilgili açıklama

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki terör teftişiyle ilgili açıklama yaptı. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, terör iltisaklı kişilerin İBB'de işe alındığı iddialarıyla ilgili teftiş için 8 müfettişin görevlendirildiğini, müfettişlerin raporunun henüz tamamlanmadığını söyledi. Çataklı, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun dinleme iddialarına da yanıt verdi.

İçişleri Bakanlığından İBB'deki terör teftişi ile ilgili açıklama

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde terör iltisaklı kişilerin işe alınmasıyla ilgili teftiş için 8 müfettişin görevlendirildiğini açıkladı.

Teftişe ilişkin raporun henüz tamamlanmadığını belirten Çataklı, müfettişlerin AK Parti üyesi olduğu ve milletvekili adayı olan isimlerin görevlendirildiği iddialarını yanıtladı.

- Bir arkadaşın adaylığıyla ilgili bir gündem var. Oysa görevlendirilen müfettiş sayısı 8. Ayrıca anayasal hakkı insanların, birçok kamu kurum, kuruluşlarında, insanlar seçim öncesi istifa ediyorlar, aday olurlar. Seçilirler veya seçilemezlerse dönerler. Birçok siyasi partiden, hemen hemen her siyasi partiden aday olup dönen arkadaş var. Hatta Cumhuriyet Halk Partisi'nden olanlar da var. Dolayısıyla bunlar, olayın ciddiyetiyle bağdaşmayan iddialar. O anlamda yapılan işlem hukuka tümüyle uygun.

CHP'NİN "İBB DİNLENİLDİ" İDDİASI

Basın toplantısında Çataklı’ya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ortaya attığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının dinlendiği iddiası da hatırlatıldı. Çataklı konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

- Kendisiyle ilgili daha önce de açıklamıştık. Açıklamamız doğrultusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Kendisini oraya gidip bu iddialarını dile getirmeye ve ispatlamaya davet ediyoruz. Türkiye bir hukuk devleti. Herkes yasal olarak yaptığı işlemlerin, eylemlerinin, söylemlerinin sorumluluğunu taşımak zorunda. Ona da bir imkan vermiş olduk. Buyursun gidip orada izah etsin.

# istanbul büyükşehir belediyesi # chp # kemal kılıçdaroğlu # müfettiş # içişleri bakanlığı # ismail çataklı # Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu # İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı # İBB terör teftişi # ibb terör ekrem imamoğlu # ibb terör teftişi müfettiş