İçişleri Bakanlığı ''Kardak'' iddiasını yalanladı

Sözcü Gazetesi'nin Türkiye ile Yunanistan arasında gerginlik yaşandığı haberi İçişleri Bakanlığı tarafından yalanlandı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Kardak Kayalıkları bölgesinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı haberin tamamen uydurma olduğu ifade edildi.

İçişleri Bakanlığı ''Kardak'' iddiasını yalanladı

Bakanlık "Kardak" iddialarını yalanladı. Sözcü Gazetesi'nin 31 Aralık 2021 tarihli haberinin "tamamen uydurma" olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanlığı, Sözcü Gazetesi internet sitesinde yer alan Kardak Kayalıkları bölgesinde Türkiye ile Yunanistan arasında gerginlik yaşandığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Bakanlık tarafından konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

- Bahse konu yayın organı tarafından, her yıl aynı dönemlerde benzer haberler yayınlanarak, iki ülke Sahil Güvenlik botları arasında olumsuzluk yaşandığı yönünde algı oluşturulmaya çalışılmakta, iki ülke kamuoyu nezdinde sansasyon ve gerginlik yaratmaya yönelik olduğu değerlendirilen maksadını aşan bir çaba sarf edilmektedir.

Gerginliğe ilişkin olduğu iddia edilen bazı görüntüler de akanlık tarafından yalanlandı:

- Yayınlanan bahse konu haberde yer alan görüntülerden de anlaşılacağı gibi, iki ülke Sahil Güvenlik botları arasında yaşandığı iddia edilen gerginliğe yönelik haber, gerçeklerden tamamen uzak ve uydurmadır. Sahil Güvenlik Komutanlığı denizlerimizin emniyetini ve güvenliğini sağlamak üzere 7 gün 24 saat görevinin başındadır

# türkiye # yunanistan # kardak # sahil güvenlik komutanlığı # içişleri bakanlığı # Türkiye Yunanistan ilişkileri # kardak kayalıkları