Prof. Dr. Sencer İmer son yolculuğuna uğurlandı

Ulusal Strateji Merkezi Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sencer İmer, Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı. Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Ufuk Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı İmer için ilk önce görev yaptığı üniversitede tören düzenlendi. Türkiye Demir ve Çelik İşletmeleri’nin eski genel müdürü olan İmer’i uğurlamak için Kocatepe Camii’nde de cenaze töreni yapıldı. Sevenleri İmer'i son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Prof. Dr. Sencer İmer son yolculuğuna uğurlandı

Ulusal Strateji Merkezi Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sencer İmer, Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı.

Ufuk Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sencer İmer, yaklaşık 1 aydır Kovid-19 nedeniyle yoğun bakımdaydı. Koronavirüse yenik düşen İmer, 80 yaşında hayatını kaybetti. Birikimi ve tecrübesini Türkiye'nin gelişimi için kullanan İmer, Ulusal Kanal ve Aydınlık gazetesine her zaman kamucu fikirlerini aktardı.

Türkiye Demir ve Çelik İşletmeleri Genel Müdürlüğü de yapan evli ve 3 çocuk babası Prof Dr. İmer’i anmak için Ufuk Üniversitesi’nde tören düzenlendi. Törende ailesi, İmer'in Türkiye için yaptıklarını anlattı.

Ufuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tevfik Tezcaner ile İmer’in akademik çalışma arkadaşları da törende söz aldı. Prof. Dr. Tevfik Tezcaner, şunları söyledi:

- Sencer İmer'i çalışkanlığı titizliği yetkinliği ve bilgeliği konusunda zirveye ulaşmış bir insan olarak tanımlamak isterim.

Devlet Planlama Teşkilatı’nda müşavirlik de yapan Prof. Dr. İmer için bir tören de Ankara Kocatepe Camii’deydi. Cenaze törenine Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı eski Meclis Başkanvekili Hasan Korkmazcan, Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı ile TGB Genel Sekreteri Mustafa Berke Berkil de katıldı.

Eski devlet bakanlarından emekli komutanlara, demokratik kitle örgütlerinden toplumun önemli temsilcilerine kadar çok sayıda kişi İmer'i son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Prof. Dr. İmer’in naaşı Kocatepe Camii’ndeki törenden sonra Cebeci Asri Mezarlığı’na defnedildi.

# vatan partisi # Sencer İmer