HDP'li Semra Güzel'in fezlekesi Cumhurbaşkanlığına gönderildi

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanlığına gönderildi. Etkisiz hale getirilen terörist ile samimi fotoğrafları ortaya çıkan Güzel hakkındaki fezlekeyi Cumhurbaşkanlığı, Meclis’e sunacak. Peki, süreç nasıl işleyecek? HDP'li Semra Güzel'in sicilinde neler var? Ayrıntılar haberimizde.

HDP'li Semra Güzel'in fezlekesi Cumhurbaşkanlığına gönderildi

Teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında fezleke hazırlandı. Fezleke Cumhurbaşkanlığına gönderildi.

Hakkında kapatma davası açılan PKK’nın Meclis’teki uzantısı HDP’nin terör örgütü ile bağı bir bir ortaya dökülüyor. Daha önceden de HDP’nin Ferhat Encü, Faysal Sarıyıldız, Leyla Birlik ve Aycan İrmez gibi milletvekillerini aday olmadan önce PKK'nın Cudi kampında eğittiği ortaya konmuştu.

Bu kez Adıyaman’da 2017’de etkisiz hale getirilen terörist Volkan Bora'nın cep telefonunda HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile fotoğrafları çıktı. Samimi fotoğrafların PKK’nın Kuzey Irak’taki örgüt kamplarından birinde çekildiği öğrenildi.

HDP’li Güzel’in sözlüsü olan terörist ile söz konusu fotoğraflarının basına yansımasıyla Güzel hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 10 Ocak'ta fezleke hazırlandı. Adalet Bakanlığı, fezlekeyi Cumhurbaşkanlığına gönderdi.

Peki, süreç nasıl işleyecek? Cumhurbaşkanlığı, Güzel hakkındaki fezlekeyi Meclis’e sunacak. Anayasa ve Adalet Komisyonu’ndan oluşan Karma Komisyon, Hazırlık Komisyonu kuracak. Fezleke, ilk önce Hazırlık Komisyonu’nda ardından Karma Komisyon'da ele alınacak.

Güzel’in fezlekesi, komisyonlardan geçerse Genel Kurul’da oylanacak. Genel Kurul’da Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılmasına için 151 milletvekilinin “Evet” oyu gerekecek.

HDP’Lİ GÜZEL’İN SİCİLİ KABARIK

Teröristle üniversite yıllarında tanışan HDP’li Güzel’in sicili ise hayli kabarık. 2018’de milletvekilliğine seçilen Semra Güzel, yaptığı ilk açıklamada terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'a özgürlük talebinde bulundu.

Güze, gecikmeli mezun olduğu Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğrenciyken okulda yürüttüğü yasa dışı faaliyetler nedeniyle uzaklaştırma cezası aldı. Doktor olarak görev yaptığı hastanelerde terör örgütü propagandasıyla da meşgul oldu. O dönem terör örgütünü meşrulaştırma ve yurt dışında kamuoyu oluşturma amacıyla PKK'ya destek için imza toplayan doktorların başını yine Semra Güzel çekti.

Diyarbakır Tabip Odası'nda da eş başkanlık yapan Güzel, PKK bağlantılarından ötürü Kanun Hükmünde Kararname kapsamında görevinden ihraç edildi.

# terörist # hdp # terör # tbmm # cumhurbaşkanlığı # HDP PKK ilişkisi # fezleke # HDP PKK iş birliği # Semra Güzel # Harran Üniversitesi # Semra Güzel Volkan Bora # Semra Güzel haberleri # Semra Güzel terörist # Semra Güzel PKK terörist # Semra Güzel HDP # Semra Güzel fezleke