KKTC'de Cumhurbaşkanlığı Danışma Kurulu oluşturuldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Cumhurbaşkanlığı Danışma Kurulu oluşturuldu. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a bağlı faaliyet yürütecek Kurul'da, Kıbrıs Türklerinin çıkarlarını temsil edebilecek güçlü isimler yer aldı. Kurulun öncelikli hedefi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınması için çalışmalar yürütmek...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ulusal ve uluslararası konularda politikalar geliştirmek amacıyla Danışma Kurulu oluşturuldu. 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın talimatıyla oluşturulan kurulda, Emekli Anayasa Mahkemesi Başkanı Taner Erginel, Emekli Kıdemli Savcı Güven Silman, Emekli Milletvekili Prof. Dr. Ata Atun ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın Gezici Büyükelçisi Hüseyin Macit Yusuf yer aldı. Kurulun koordinatörlüğünü ise Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın Siyasi İşler Danışmanı Anıl Kaya üstlendi.

Öncelikli hedefini, “Kıbrıs davasını eşit egemen iki devletli çözüm temelinde başarıya ulaştırmak” olarak belirleyen Kurul, güncel, siyasî, hukukî, ekonomik, diplomatik ve kültürel konular dahil olmak üzere pek çok alanda çalışmalar yürütecek.

Danışma Kurulu üyesi Prof. Dr. Ata Atun, Ulusal Kanal yayınında kurulun çalışmalarına ilişkin bilgi verdi:

- Başkanımızın bilgi birikimi olan  kişileri bir danışma kurulu adı altında toplaması çok büyük bir adım çok büyük bir ilerleme oldu
- Hedeflerimizin içinde tanınma çalışmaları var, diğer ülkelerle ilişkiler var. BM’ye ihtiyaç var mı yok mu adada? Çünkü BM bölgede olması lazım ama bizim içimizde.. Bu hafta konuşacağımız benim gündemimde olan konulardan biri BM askerlerinin tamamen Kuzey Kıbrıs’tan çıkarılması… bizim artık daha radikal kararlara doğru hükümetimizi yönlendirmemiz, cumhurbaşkanımıza naçizane tavsiyelerimizi iletmemiz gerekiyor.

Kurulun bir diğer üyesi Hüseyin Macit Yusuf da Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın millî çizgisi ve kararlı duruşunun Kıbrıs Türklerini yok sayan çevreleri hezimete uğrattığını söyledi. “Birleşmiş Milletler bile artık federatif çözümü ağzına alamıyor.” dedi. Yusuf, Kıbrıs Türklerinin iki devletli çözüm dışında başka bir seçeneği kabul etmeyeceğinin altını çizdi.

# cumhurbaşkanlığı # emekli # ulusal kanal # anayasa # KKTC # Kıbrıs # kuzey kıbrıs # ihtiyaç # danışma kurulu # Ata Atun