THY’de kadın pilot sayısı artıyor

Türkiye’nin havacılıkta dünya markası olan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı şirketin son durumu hakkında önemli bilgiler paylaştı.

THY’de kadın pilot sayısı artıyor

Türkiye’nin havacılıkta dünya markası olan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı şirketin son durumu hakkında önemli bilgiler paylaştı. CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtlayan Aycı, "Geçmiş krizlerden ders almıştık. Riski yönetmek için güçlü kargonuz, yan markalarınız varsa kayıp gelirlerinizin önemli bir kısmını telafi edebilirsiniz. Bir yenilik daha yaptık. Yolcu uçaklarını kargo olarak kullandık. Bazı uçakların koltuklarını çıkardık" ifadelerini kullandı.

‘’PANDEMİ DÖNEMİNİ KÂRLA KAPATTIK’’

Aycı Türkiye'nin pandemiyi en iyi yöneten ülkelerden biri olduğunu belirterek, ‘’ THY'nin uçuşlarına bakarak görebilirsiniz. 2020 yılında tüm sektörümüz toplamda 360 milyar dolar zarar yazdı. Pandemi yılının 2. yılında sektörümüz 80-90 milyar dolar zararla kapattı. Turizmin en yoğun olduğu dönemde şirketler kar yazdılar. İlk 3 çeyreği kıyasladığınızda hepsinde kâr etmeyi başarabilen THY'dir.’’ dedi

‘’THY AÇIK ARA LİDER’’

Network taşıyıcıları içerisinde açık ara lider olduklarını belirten THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, ‘’ Avrupa'da en iyi durumdayız. Dünyada beşinciyiz. Eğer krizi fırsata çevirecek bir bakış açınız varsa, 88 yıllık bir havacılık şirketine sahipseniz ayrıca dünyanın en gelişmiş modern havalimanından birine sahipseniz, 17 yıldır buna yatırım yapan bir ülke olarak, büyümüş çalışmış ülkeyseniz olur’’ İfadelerini kullandı.

Aycı’nın THY ile ilgili diğer açıklamaları ise şu şekilde:

‘’THY TASARRUF EDİYOR’’

- THY'nin rakipleri büyük nakit hibe yardımları aldı. 2020 yılını en çok tasarruf eden olarak kapattık. 3 çeyrek sonunda 2021'in rakamları %30 tasarruf ederek herkesten fazla tasarruf ettik. Sene sonunda daha da iyi şeyler göreceğiz.

KIRMIZI HALI İDDİASI

- Bu bana serilmiş halı değil. Ya da eşime serilmiş bir halı değil. Bir iftiradır. Burası Yeni Havalimanı. Atatürk Havalimanı'ndan son uçağın Yeni Havalimanına son uçuş. Atatürk Havalimanı'na veda uçuşudur. Bu havacılığın seremonisidir. Burada sadece eşim ve ben yokuz. Valilik yetkilileri var. Tören yapıyoruz. Taşınmada rolü olan tüm iş ortaklarımız var. Bu ülkenin akıllı insanları bile bu kuyruklu yalana inanıp, 1-2 yıldır sürekli bunu paylaşıyorlar. Bu muhteşem taşınmayı bile bu kırmızı halıyla lekelemek istediler.

‘’KADIN PİLOT SAYISI ARTIYOR’’

- Ben uçtuğum zaman ofisimdeyim. Ne kadar çok uçarsam o kadar çok çalışıyorum demektir. Türk Hava Yolları pilotlarının kalitesi çok farklıdır. Kadın pilot sayımız yüzde 5'e geldi. THY kokpitinin yüzde 50'si kadın olsun. THY çalışan sayısının yüzde 46.5 sayısı kadın çalışandır.

# türkiye # kar # avrupa # THY # türk hava yolları # cnn türk # cnn # ilker aycı