Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Semra Güzel açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılının ilk yurt dışı ziyaretini Arnavutluk'a gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti sırasında 7 alanda işbirliği anlaşmaları imzalandı. Ziyaret sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Semra Güzel açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılının ilk yurt dışı ziyaretini gerçekleştirdi.Erdoğan'ın ziyareti sırasında 7 alanda işbirliği anlaşmaları imzalandı. Ziyaret sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Teröristle fotoğrafı çıkan HDP'li vekil Semra Güzel hakkında konuşan Erdoğan, ''Böyle bir sözde milletvekilinin parlamentomuzda olması bizim için bir kara leke"dedi.

HDP'li milletvekili Semra Güzel'in terörist kıyafetiyle terör bataklığında çektirdiği fotoğraflar gündemin sıcak konusu. Konuya dair sizin son açıklamanız, dokunulmazlığın kaldırılması yönündeydi. HDP'li vekilin terör geçmişi tartışılırken muhalefetin pozisyonunun ne olacağı merak konusu. CHP'den, 'Terör ve terörist CHP'nin kırmızı çizgisidir' açıklaması geldi. Fakat CHP'li Adana İl Başkanı, PKK yöneticiliğinden hüküm giymiş bir kişi olan HDP'li Aysel Tuğluk'un ' sağlık nedenlerinden dolayı tahliyesi gerekir' şeklinde bir konuşma yaptı ki bu da çok eleştirildi ve bu bir çelişki olarak görülüyor. Muhalefetin Semra Güzel konusunda aldığı ve alacağı pozisyona dair yorumunuz ne olur?" sorusuna Erdoğan, şu yanıtı verdi:

- Biz kendimizi muhalefete göre dizayn etmiyoruz. Bizim şu anda Cumhur İttifakı olarak tavrımız belli. Sözde milletvekili bu kadınla alakalı ben açıklamamı yaptım. Devlet Bey de aynı şekilde yaptı. İYİ Parti de bununla ilgili galiba 'Gelirse bizim kanaatimiz budur' dedi. Bir defa böyle bir sözde milletvekilinin parlamentomuzda olması bizim için bir kara lekedir. Kesinlikle dokunulmazlığının süratle kaldırılması gerekiyor. Çünkü orada bitmiyor. Dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra yargı yolu açılmış oluyor. Biz bu konunun özellikle takipçisi olacağız. Bunların dışında da şu anda hazır olan yaklaşık 15 fezleke var. Bunların da takibinde olacağız. Bunların da dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ve yargı yolunun açılmasının takipçisi olmaya mecburuz. Şu anda Cumhur İttifakı olarak biz bunların peşindeyiz. Bu konuda vatandaşımızın hassasiyetlerini biliyoruz. Parlamentomuzun terörle anılmasını kesinlikle istemiyoruz.
# İstanbul # sağlık # chp # erdoğan # pkk # terörist # hdp # terör # cumhur ittifakı