Dünyada Kovid-19'a karşı ek tedbirler

Kovid-19'un 32 mutasyonlu Omikron varyantı nedeniyle vakalar dünya genelinde yükselişe geçti. Birçok ülke ek tedbirleri devreye aldı. Fransa'da aşı kartı olmayanlar bazı mekanlara giremeyecek. Almanya'da ise aşının zorunlu hale getirilmesi yönünde ilk adım atıldı.

Dünyada Kovid-19'a karşı ek tedbirler

32 mutasyonlu Omikron varyantı nedeniyle vakalar dünya genelinde yükselişe geçti.

Birçok ülke ek tedbirleri devreye soktu. Fransa'da Anayasa Mahkemesi, bazı mekanlara girişlerde Kovid-19 aşısı şartı getiren " Kovid-19 aşı kartına" ilişkin yasa tasarısını kabul etti.

Tasarıyı onaylayan mahkeme, restoran ve kafelerde insanların "sağlığının korunması" için kişilerin kimlikleri ile aşı kartındaki bilgilerinin örtüşüp örtüşmediğinin kontrol edileceğini ancak bu kontrol yapılırken "ayrımcılığın" yapılmaması gerektiğini belirtti.

Aşı kartının geçerli olması için hatırlatma dozunun yaptırılması gerekiyor.

Almanya'da da aşı zorunluluğu getirilmesi yönünde ilk adım atıldı. Hükümet partilerinden bir grup milletvekili, 18 yaşından itibaren aşı zorunluluğu uygulanmasını öngören bir taslak hazırladı.

ABD'de hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 2 bin 470 artışla 860 bin 248'e çıktı. California 78 bin 307 can kaybı ile ilk sırada bulunuyor.

Delta ve Omikron varyantlarının etkisindeki Avustralya'da, son 24 saatte 64 bin 523 vaka tespit edildi.

İtalya'da koronavirüs salgınında son 24 saatte 179 bin 106 vaka tespit edilirken, 373 kişi hayatını kaybetti.

Romanya'da koronavirüs salgınında son 24 saatte tespit edilen 19 bin 649 vaka, salgının başından beri kayda geçen en yüksek günlük vaka sayısı oldu.

# abd # koronavirüs # almanya # milletvekili # fransa # aşı # mahkeme # dünya # italya # kovid 19 # romanya # MUTASYON # Delta varyantı # aşı kartı # günlük # omikron varyantı