''Teröristler kaçacak delik bulamadılar''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kış Kartalı Harekatı ile ilgili konuştu. 3 ayrı noktada hedeflerin bombalandığını ifade eden Erdoğan, ''Teröristler kendilerine kaçacak delik bile bulamadılar'' dedi.

''Teröristler kaçacak delik bulamadılar''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

Dün gece Irak ve Suriye'nin kuzeyine yönelik gerçekleştirilen Kış Kartalı Harekatı ile ilgili mesajlar veren Erdoğan, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaptı:

Dün gece terör örgütü PKK'ya " Kış Kartalı" Harekatı düzenledik. 3 ayrı noktada hedefleri bombaladık, teröristler kendilerine kaçacak delik bile bulamadılar. 'İnlerine gireceğiz' dedik, girdik. Teröristleri sınır ötesinde ezmeseydik, şehirlerin huzurunu teminat altına almasaydık bugün burada olamazdık.

''YÜKSEK ENFLASYON SARMALINI BERTARAF EDECEĞİZ''

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında ekonomiye ilişkin de kritik mesajlar verdi. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacak atılımlar içinde olduklarının altını çizen Erdoğan, ''Türkiye'nin dünyanın önde gelen üretim ve ihracat merkezlerinden biri haline dönüşme sürecini yaşıyoruz.'' dedi.

Hayali olmayanın hedefi olmaz. Hedefi olmayanın da rotası olmaz. 20 yıldır tüm hayalleri önce hedeflere sonra gerçeklere dönüştürdük. İnsanlarımızın hayatına dokunan her alanda ülkemize çağ atlattık. Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanları 5'e 10'a katlayan yatırımlarımızla altyapıyı kurduk. Altyapı üzerinde ülkemizi tamamen kendi modeliyle, kendi dinamikleriyle, kendi programıyla dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacak yeni bir atılımın içindeyiz. Milletimizin karışına 2011 yılında 2023 hedefleriyle çıktığımızda birileri buna dudak bükmüştü. Bizi hayalcilikle suçlamıştı. 2023'ün eşiğindeyiz. Türkiye'nin dünyanın önde gelen üretim ve ihracat merkezlerinden biri haline dönüşme sürecini beraberce yaşıyoruz.

Döviz kuru üzerinden ekonomideki istikrarın hedef alındığını söyleyen Erdoğan, söz konusu gayretleri geliştirdikleri mekanizmalarla bozduklarını ifade etti:

Türkiye içeride ve dışarda ayağına takılan çelmelere, tuzaklara, maruz kaldığı saldırılara rağmen kararlılıkla yolunda ilerliyor, hedeflerine adım adım yaklaşıyor. Döviz Kuru üzerinden ekonomiyi bozma gayretlerini geliştirdiğimiz mekanizmalarla bozduk. 20 Aralık'ı hatırlayın bir kırılma noktasıdır. Faiz konusunda dayatmaları etkisiz hale getirdik, yüksek enflasyon sarmalını da her geçen ay azaltarak bir süre sonra bertaraf edeceğiz.
Artık tüm gücümüzü vaktimizi, enerjimizi ülkemizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla ile büyütmek için kullanacağız. İşte sizler de görüyorsunuz. Biliyorsunuz. Geçtiğimiz yılı sizlerle beraber 225 milyar doları aşan tarihimizin en yüksek ihracatıyla 500 milyar doları bulan dış ticaret hacmiyle kapattık. Bu yıl ihracatımızı inşallah daha ileriye taşıyacağız. Ocak ayı ihracatımız yüzde 17 artışla 17.6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Erkan kardeşimizin verdiği 300 milyar dolarlık ihracat hedefini doğru yolda ilerlediğimizin işareti olarak değerlendiriyorum.
Dünyanın küçüldüğü 2021'de biz büyüdük. Turizmde geçen yılı 30 milyon turist ve 24.5 milyar dolar Turizm geliriyle tamamladık. İnşallah bu yıl çok daha bereketli bir turizm sezonu bekliyoruz. İstihdamda 2.7 milyonluk artışla 30 milyon sınırına dayanarak salgın öncesi dönemin de üzerine çıktık. Türkiye artık dünyanın en önde gelen üretim üslerinden biridir. Biz çalıştıkça, ürettikçe, Allah'ın izniyle kimse bu ülkenin bileğini bükemez, milleti birbirine düşüremez, örseleyemez.
# türkiye # erdoğan # pkk # suriye # operasyon # terör # ekonomi # terörle mücadele # enflasyon # dolar # ocak # üretim # kış # bomba # döviz kuru # TÜGİK # Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu # kış kartalı # kış kartalı harekatı