Dışişleri'nden Ukrayna'daki vatandaşlara uyarı

Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'daki Türk vatandaşlarına yönelik seyahat ve güvenlik duyurusu yaptı. Açıklamada, vatandaşların Ukrayna'nın doğu sınırındaki bölgelerine mecbur kalmadıkça seyahat etmekten kaçınmaları tavsiyesinde bulunuldu.

Dışişleri'nden Ukrayna'daki vatandaşlara uyarı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'daki Türk vatandaşları yakından ilgilen bir duyuru yaptı. Yapılan duyuruda seyahat ve güvenliğe dikkat çekildi.

Ukrayna'daki güvenlik durumunun yakından takip edildiği belirtilen duyuruda, "Bu çerçevede, vatandaşlarımızın Ukrayna'nın doğu sınırındaki bölgelerine mecbur kalmadıkça seyahatten imtina etmeleri tavsiye edilmektedir." ifadesi yer aldı.

Duyuruda, vatandaşların şahsi güvenlikleri için mümkün olan tüm tedbirleri alması ve mecburi seyahatleri öncesinde Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği ile temas kurmaları önerildi.

AyrıcA acil durumlarda Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliğinin +380632114765 ve +380632557748 numaraları ve Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Çağrı Merkezi'nin +90 312 292 29 29 hattı ile irtibata geçilebileceği belirtildi.

# türkiye # rusya # Ukrayna # güvenlik # türk # son dakika # vatandaş # seyahat # doğu # savaş # dışişleri bakanlığı # Donbass # Kiev Büyükelçiliği