Almanya Kuzey Akım 2 sürecini durdurdu

ABD'nin Rusya ile çıkardığı Ukrayna krizinin tırmanmasının artçısı olarak Batı'dan yaptırım açıklamaları sökün ederken, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, hükümetin, Kuzey Akım 2'nin tescillenmesi sürecini durdurduğunu duyurdu.

Almanya Kuzey Akım 2 sürecini durdurdu

Ukrayna'nın Donbass'a saldırmasının ardından Moskova'nın Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerini tanıyıp barışgücü göndermesine koşut Batı'dan Rusya'ya yaptırım uygulanacağı açıklamaları geliyor. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, hükümetin Kuzey Akım 2'nin tescillenmesi sürecini durdurduğunu belirtti.

İrlandalı mevkidaşı Michael Martin ile Berlin'de ortak basın toplantısı düzenleyen Olaf Scholz, bu karara gerekçe olarak, 'Rusya'nın tüm uluslararası anlaşmaları ihlal ettiğini ve Donetsk ve Luhansk'taki ayrılıkçı bölgeleri halk cumhuriyetleri olarak tanıyarak anlaşılmaz, haksız bir adım attığını' söyledi. Şansölye "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki eylemleriyle sadece Minsk Anlaşması'nı değil, devletlerin toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin korunmasını sağlayan Birleşmiş Milletler Şartı'nı da ihlal ediyor" dedi.

Rus gazını Baltık Denizi üzerinden Almanya'ya sevk etmesi planlanan boru hattının durdurulmasının 'Moskova'ya bu tür eyemlerin sonuçsuz kalmayacağına dair net bir sinyal' olduğunu dile getiren Scholz, "Rusya'nın dünyada desteği yok" iddiasında bulundu.

# rusya # Ukrayna # Putin # almanya # Devlet # moskova # Kuzey Akım 2 # Donbass # Donetsk # Lugansk