Altay evinde Gaziantep'i 3 golle devirdi

Türkiye Süper Ligi’nin 27. haftasında Altay evinde Gaziantep FK’yı 3-2’lik skorla devirdi.

Altay evinde Gaziantep'i 3 golle devirdi

Haber: Samet Can Kocagür

Türkiye Süper Ligi’nin 27. haftasında Altay evinde Gaziantep FK’yı 3-2’lik skorla devirdi.

İLK YARIDA 4 GOL SESİ ÇIKTI

Türkiye Süper Ligi’nin 13:30 seasında başlayan mücadelenin ilk dakikalarında her iki takım da baskısını ortaya koydu. Dakika 10’da köşe vuruşundan fırsat bulan Altay, ceza sahasının ortasında bulunan Da Silva’nın sol ayağıyla vuruşunda ilk golü kaydetti. Dakikalar 12’yi gösterdiğinde ise Rodriguez’ın sol kanattan etkili ataklarıyla ileriye çıktı, Rodriguez’in pasında topla buluşan Pinares’in şutunda top kornere gitti. 15’inci dakikada Gaziantep FK köşe vuruşunu Soyal ile kullandı içeride topla buluşan Furkan’ın şutunda top Altay’dan Deniz’e çarptı. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu, VAR’dan gelen uyarı sonucu pozisyonu izledi ve penaltı kararı verdi. Beyaz noktada topun karşısına geçen Maxim, vuruşunda kaleciyi avladı ve Gaziantep FK’nın mücadeledeki ilk golünü kaydetti.

Dakika 22’yi gösterdiğinde Altay, baskılı oyun sonucu ceza sahasına girdi. Pinares’in şutu Gaziantep FK’dan Maxim’in ters bir vuruşu sonucu top ağlara gitti. Gol Pinares’e yazıldı.

Öte yandan 25’nci dakikada orta alandan atılan mükemmel ara pasında Maxim bomboş kaldı. Kaleciyi de geçen Maxim, Gaziantep FK adına takımının ikinci golünü kaydetti.

Tabela 30’u gösterdiğinde sol kanattan Rodriguez’in çalımlarıyla ceza sahasına giren Altaylı futbolcular penaltı itirazında bulundu. VAR incelemesi sonucu devam kararı verildi. İlk yarı 4 dakikalık uzatma süresinin sonunda 2-2’lik beraberlikle sonuçlandı.

ALTAY 3 GOLLE 3 PUANI ALDI

Gaziantep FK, ikinci yarıya oyuncu değişiklikleri ile başkadı. Deneyimli teknik adam Erol Bulut, Merkel ve Oğuz’u oyundan alarak yerlerine Pawel Olkowski ve Recep Niyaz’ı dahil etti. Dakikalar 46’yı gösterdiğinde topla ceza sahasında bomboş kalan Figueiredo bariz gol şansını kaçırdı. Dakika 51’de Pinares’in aşırtmasında top Poko’da kaldı. Poko temiz bir vuruşla takımının üçüncü golünü attı. Gol sonrasında Gaziantep FK tempoyu arttırarak ataklarla beraberliği yakalama gayretini sürdürdü. 60 dakikada Eric rakibine yaptığı faulde sarı kart gördü. Dakika 61’de Toşça yerini Borven’e bıraktı. Dakika 67 de ise Altay’da Bamba, Kappel yerine oyuna dahil oldu. Dakika 80 de ise Altay teknik direktörü Serkan Özbalta 3 değişiklik yaptı. Rodriguez, Cebrail ve Pinares oyundan alındı yerlerine Kazımcan, Tolga ve Zeki oyuna girdi.  Bu sırada yaşanan gerginlikte Maxim sarı kart gördü. Dakika 83’te Doğan yerini Vetrih’e bıraktı. Dakika 87 de ise Altay’da Deniz yerini Ahmed Yasser’e bıraktı. Maçın uzatma anlarında Ahmed Yasser ve Günay arasında gerginlik yaşandı. İki futbolcu da sarı kart gördü. Maç 3-2 Altay galibiyetiyle tamamlandı.

MAÇIN OYUNCUSU:  Rodriguez (Altay)

MAÇIN KIRILMA ANI: Dakikalar 51’i gösterdiğinde Pinares’in nefis ara pasıyla buluşan Poko’nun temiz şutu golü getirdi. Böylelikle Altay tabelada skoru belirlemiş oldu.

SARI KARTLAR: 

ALTAY: Eric, Ahmed Yasser

GAZİANTEP FK: Tosça, Maxim, Günay

GOLLER: 10’ Da Silva (Altay), 18’ Maxim (Gaziantep FK), 22’ Pinares (Altay), 26’ Maxim (Gaziantep FK) 51’ Poko (Altay)

# türkiye # futbol # Gaziantepspor # altay # poko