Rus güçleri o kente girdi

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna’nın Harkov bölgesindeki Balakleya kentini ele geçirdikleri belirtildi. Rusya ordusunun başkent Kiev’in Lısaya Gora bölgesinde bulunan bir yedek radyo-televizyon kulesini de vurup devre dışı bıraktıkları kaydedildi.

Rus güçleri o kente girdi

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, Rusya güçlerinin Ukrayna’nın Harkov bölgesindeki Balakleya kentini ele geçirdiklerini belirtti. Rusya ordusunun başkent Kiev’in Lısaya Gora bölgesinde bulunan bir yedek radyo-televizyon kulesini de vurup devre dışı bıraktıkları kaydedildi.

Rus savunma yetkilileri, Kiev’in Lısaya Gora bölgesinde vurulan radyo-televizyon kulesinin Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından Rusya karşıtı psikolojik operasyonlarda kullanıldığı için hedef alındığını söyledi. Kuleye düzenlenen saldırı nedeniyle hayatını kaybeden insanlar ya da tahrip olan konutlar olmadığı belirtildi.

Rusya ordusunun radikal milliyetçi grupların elinden aldığı belirtilen Balakleya kentinin 30 bin kişilik bir nüfusu bulunuyor. Rusya ordu yetkilileri, ele geçirilen yerleşim yerlerindeki sivillerin güvenliği için gereken önlemlerin alındığını kaydetti.

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri ayrıca, doğuda Donetsk bölgesinin tamamında kontrol sağlamak için rusya ordusunun desteği ile ilerleyen Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) milislerinin, etrafını sardıkları Mariupol kenti çevresindeki çemberi daralttıklarını belirtti. DHC güçlerinin Vinogradnoye, Sartaka ve Vodyanoye yerleşim yerlerini ele geçirdiği de kaydedildi. Daha önce Rusya Savunma Bakanlığı, Mariupol’deki sivillerin kenti doğudan, Mariupol-Şirokino yolu üstünden terk edebilecekleri açıklamasını yapmıştı.

Lugansk Halk Cumhuriyeti güçlerinin de ilerleyişlerini sürdürerek 4 kilometrelik bir alanda daha kontrol sağladıklarını belirtildi.

# ordu # rusya # Ukrayna # savunma # rus # kiev # rusya savunma bakanlığı # Lugansk