Lugansk'ta halk operasyonu destekliyor

Rusya'nın Ukrayna'da gerçekleştirdiği operasyon, ABD ve Batı tarafından kınanmaya devam ederken, operasyonun haklılığını gözler önüne seren açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak, Lugansk Halk Cumhuriyeti'nde yaşayan bir vatandaş, bölgede 8 yıldır yaşananları anlattı.

Lugansk'ta halk operasyonu destekliyor

'' Rusya neden Ukrayna’da özel askeri harekatı başlatmak zorunda kaldı?'' sorusu, Rusya'nın Ankara Büyükelçiliğinin paylaştığı bir videoda ortaya çıktı.

Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı özel askeri harekât sekizinci gününde devam ediyor.

Ukrayna'da operasyon sürerken, ABD ve Batı'nın Rusya karşıtı hamlelerine rağmen bölge halklarından Rusya'nın operasyonunun haklılığını gözler önüne seren açıklamalar geliyor.

Lugansk Halk Cumhuriyeti'nde yaşayan bir vatandaşın düşüncelerinin paylaşıldığı videoda vatandaş konuyla ilgili şu ifadeleri kullanıyor:

- Bakın tam 8 yıldır bu günü bekliyordum ve benimle aynı fikirde olan pek çok vatandaş var. Bu faşistler bizi adeta nefessiz bıraktı, gırtlağımıza çöktüler. Rusçayı tamamen tasfiye ettiler. Rus TV kanallarını da kapattılar. Bize fikrimizi sordular mı? Hayır! Çünkü biz o darbeye razı olmadık. Bunu alamadılar. Şimdi ise bütün Ukrayna neler yaşadıklarımızı bilsin. Hem Lugansk'a hem de Pervomaysk'a saldırdılar. Şubatın 24'ünde bile bize her yönden ateş ettiler. Kim yaptı? Kendilerine sözüm ona ''müdafaacı'' diyen lanetler! Her taraftan ateş ettiler, orada her şey kırıldı. Eski Aydar tarafından saldırdılar, oradan ateş ettiler. Roketatar Grad sistemi nasıl buraya vurdu? İşte bu. İşte yalan sölüyorlar. Amerikan, Avrupa ve Ukrayna propagandası. Goebbels propagandasından hiç farkı yok. Asla güvenilemez.

# abd # ankara # rusya # Ukrayna # Putin # operasyon # son dakika # avrupa # nato # batı # rus # askeri # büyükelçilik # kiev # Zelenskiy # Donetsk # Lugansk