Tunç Soyer'den kadın ayrımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, belediye çalışanı emekçi kadınlar arsında bir ayrımcılığa imza attı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle sendikalı olan kadınlar idari izin kullanırken, sendikalı olmayanlara bu izin verilmedi. Belediyedeki bu uygulama kadın çalışanlar arasında üzüntüyle karşılandı. Emekçi kadınlar “İşlerine gelince kadın sayıyorlar, gelmeyince kadın sayılmıyoruz” yorumu yaptı.

Tunç Soyer'den kadın ayrımı

İzmir Büyükşehir Belediyesinde tam da Kemal Sunal’ın 'Kibar Feyzo' filmindeki sahne gibi bir olay yaşandı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle sendikalı olan kadınlara idari izin verildi, sendikasız kadınlaraysa verilmedi.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi kapsamında kadın çalışanlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde idari izinli sayılıyor. Belediye Başkanı Tunç Soyer de her platformda kadın çalışanlara tanıdıkları ayrıcalığı dile getiriyor.

Ancak işler öyle ilerlemiyor.  Ulusal Kanal’ın ulaştığı bilgiye göre İZDOĞA çalışanı kadınlar Ağustos 2021 yılında usta öğretici olarak kapsam dışı belirli süreli iş sözleşmesi ile işe alındıkları için sendika üyesi olamadı. Sendikalı olmadıkları için de idari izinden faydalanamadı. 8 Mart'ta böyle bir ayrımcılık ile karşılaşan, kadın belediye çalışanları bu durumdan rahatsız oldu.

Ulusal Kanal’a konuşan emekçi kadınlar, “İşlerine gelince kadın sayıyorlar, gelmeyince kadın sayılmıyoruz” değerlendirmesi yaptılar.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında bir dizi etkiliğe imza attı. Konuşmacıların arasında PKK’nın yasal kolu HDP destekçisi akademisyenlerin olması dikkatlerden kaçmadı.

HDP’ye her fırsatta desteklerini açıklayan Prof Dr. Serpil Sancar, Prof. Dr. Eser KÖKER, Prof. Dr. Melek GÖREGENLİ ve Prof. Dr. Nilgün TOKER CHP’li belediyenin etkinliklerinde konuşmacı olarak yer aldı.

2015 yılında PKK'yı destekleyen bildiriye imza atan ve KHK ile görevlerine son verilen Prof. Dr. Melek GÖREGENLİ ve Prof. Dr. Nilgün TOKER Tunç Soyer tarafından belediye iştiraki olan Grand Plaza’da yönetici görevlere getirilmişti.

# izmir # ibb # chp # pkk # İzmir Büyükşehir Belediyesi # ulusal kanal # kadın # Ulusal # Tunç Soyer # sendika # son # mart # emekçi # kanal # 8 mart # emekçi kadınlar günü