İhracatçılardan İpek Yolu çağrısı

İhracatçıların gözü kulağı Türkiye-Rusya ilişkilerinde. Rusya ve Ukrayna'ya 20-30 milyar dolar ihraç yapıldığını söyleyen Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürdoğan, lojistik yüksek planına dikkat çekti. Gürdoğan, Türkiye'nin Çin'in İpek Yolu projesine katıldığı takdirde üretim ve sanayide dünyada birincisi olabileceğini söyledi.

NATO'nun Karadeniz'de genişleme planına karşı Rusya'nın harekatı sonrası ihracat sorunları ön plana çıktı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürdoğan, Rusya ve Ukrayna'ya yapılan ihracat rakamlarını açıkladı:

- İhracat ve ithalimiz var her iki ülkeye 20-30 milyar dolar ihraç söz konusu.

Gürdoğan, yeni dünyada Türkiye'nin Asya'da yer alması gerektiğin söyledi. Türkiye'nin Çin'in İpek yolu projesinde yer olması gerektiğini söyledi

- Lojistik kanunumuzun çıkması lazım. Yeni master planımız İpek yolu Çin'in gelişmesi ile birlikte olursa Türkiye dünya söz sahibi olur.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın alışverişte Ruble- Türk lirası açıklamasını olumlu karşılayan Gürdoğan, Ruble'nin bozdurulurken Türk bankalarının % 20'ye yakın komisyon aldığını söyledi. Bu sorunun çözülmesi gerektiğini belirtti.

Bu savaşın Rusya ile Ukrayna arasında olmadığını söyleyen Gürdoğan, ''Emperyalistler ile Rusya-Çin savaşı'' ifadelerini kullandı. NATO ve AB'nin Ukrayna'yı yalnız bıraktığını söyledi.

# türkiye # rusya # Ukrayna # erdoğan # çin # cumhurbaşkanı # türk # ihracat # nato # ab # emperyalist