Mariupol'de sivillerin tahliyesine hız verildi

Rusya, ilerleyişini sürdürüyor. Lugansk halk güçlerinin bölgenin yüzde 90’ında kontrolü sağladığı açıklandı. Donetsk’te devam eden çatışmalarda ise ABD’li 3 paralı askerin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Sivillerin çatışma bölgelerinden tahliyesine de hız verildi. Mariupol'den son bir günde yaklaşık 43 bin kişi daha tahliye edildi.

Mariupol'de sivillerin tahliyesine hız verildi

Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı askeri operasyonu 23. gününde.

Rusya Savunma Bakanlığı, Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin yüzde 90’ının kontrol altına alındığını açıkladı.

Bakanlık sözcüsü İgor Konaşenkov, son 24 saatte, Rus ordusunun 10 kilometre ilerleyerek 2 yerleşim birimini daha kontrol altına aldığını söyledi.

Öte yandan Donetsk Halk Cumhuriyeti, askeri eğitmenlik yapan ABD’li 3 paralı askerin Marinka’daki çatışmalar sırasında etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Açıklamada, bu kişilerin Yüzbaşı Michael Hawker, Teğmen Logan Schrum ve Teğmen Cruz Toblin olduğu ve 2018’den bu yana Ukrayna’da olduklarının tespit edildiği belirtildi.

Sivillerin çatışma bölgelerinden tahliyesine de hız verildi. Mariupol'dan son bir günde 42 bin 992 kişi daha Rusya'nın açtığı insani koridorlardan güvenlik bölgelere tahliye edildi.

Operasyonun başından bu yana 60 bin 684'ü çocuk, toplam 283 bin 461 kişinin, çatışma bölgelerinden tahliye edildiği bildirildi.

# abd # rusya # Ukrayna # operasyon # tahliye # nato # savunma # harekat # son # halk # Sivil # Donetsk # Lugansk # İgor Konaşenkov # mariupol