Lavrov ile Vang Yi bir araya geldi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi ile bir araya geldi. Mevkidaşlar Rusya'nın Ukrayna'da düzenlediği askeri operasyon ve süreçteki son durum ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Lavrov ile Vang Yi bir araya geldi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Çin'de düzenlenecek Afganistan’a Komşu Ülkelerin Dışişleri Bakanları Toplantısı için Çin'e gitti.

Bakan Sergey Lavrov, Çin'e gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi ile de bir araya geldi.

İkilinin görüşmesine ilişkin Rusya Dışişleri Bakanlığından açıklama geldi.

Yapılan açıklamada, Lavrov'un Vang Yi'ye, Rusya'nın Ukrayna'da gerçekleştirdiği askeri operasyondaki son durum ve Kiev ile müzakereler konusunda bilgi verdiği ifade edildi.

Tarafların Ukrayna konusunda detaylı şekilde fikir paylaşımında bulunduğunun belirtildiği açıklamada, ayrıca Rusya ve Çin'in ikili ve çok taraflı formatlarda iş birliğini artırmak konusunda mutabık kaldığı ifade edildi.

Görüşmede Afganistan, Orta Asya’daki mevcut durum, İran’ın nükleer programı etrafındaki durum ve bölgesel gündemdeki bir dizi önemli konu da ele alındı.

# rusya # Ukrayna # açıklama # çin # son dakika # ziyaret # lavrov # asya # rusya dışişleri bakanlığı # son # Çin Dışişleri Bakanlığı # kiev # Vang Yi # müzakere