çölyak hastaları

Yemek yiyince bunları yaşıyorsanız sizde de o hastalık olabilir! Gluten hassasiyeti nasıl anlaşılır? Çölyak hastalığı nedir?

Yemek yiyince bunları yaşıyorsanız sizde de o hastalık olabilir!

Beslenme tarzımız hem yaşam standartlarımızı hem de sağlığımızı derinden etkiliyor. Her gün beslenme alışkanlıklarımıza dair önemli bilgiler ediniyoruz. Glutensiz ürünler gittikçe popülerleşirken gluten intoleransı nasıl anlaşılır? Glutene karşı hassasiyeti olanlar ne yemeli?

glutensiz gluten
Tadına Aldanmayın Ömrünüzü Kısaltmayın! Bilmeden Kendimizi 10 Yıl Yaşlandırıyoruz!

Tadına Aldanmayın Ömrünüzü Kısaltmayın!

Farkında olmadan tükettiğimiz bu besin hem kronik hastalıkları tetikliyor hem de ömrümüzden ömür alıyor. Tüketildikten sonra halsizlik ve yorgunluğa yol açan besine karşı uzmanlar uyarıyor. Tadına aldanmadan uzmanlara kulak verin. İşte o besin ve zararları...

ekmek tüketimi gluten
Çölyak hastalığına iyi gelen besinler neler? Çölyak hastalarına iyi gelen besinler neler?çölyak hastalığı nedir, ne iyi gelir, hangi besinler yasak, tedavi

Çölyak hastalarına iyi gelen besinler neler?

Çölyak hastalığı buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli bir maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Her geçen gün görülme sıklığı ise artmaktadır. Peki, çölyak hastaları nasıl beslenmeli, hangi besinler tüketilmemeli?

sağlık bakanlığı Çölyak hastaları için uygun yiyecekler
Bakan Tüfenkci'den çölyak hastalarını sevindirecek açıklama

Bakan Tüfenkci'den çölyak hastalarını sevindirecek açıklama

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, gümrük tarife cetvelinde yapılacak açılımla ürünlerin gluten içerip içermediğinin daha kolay anlaşılacağını belirterek, "Glutensiz gıda üretimi için yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcıya ve yerli üreticiye her türlü teşviki vermeye hazırız." ifadesini kullandı.

meclis bülent tüfenkci
Çölyak hastaları için “ekmek“ tarlası

Çölyak hastaları için “ekmek“ tarlası

Çölyak hastalarının glutensiz ekmek ihtiyacını karşılamak amacıyla Uşak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce nisan ayında üç dekar alana ekilen kara buğdayın hasadı yapıldı

ekmek hasat