Üç İl İçin Sarı Kodlu Uyarı! Kar ve Fırtına Geliyor! İstanbul'da Fırtına Haberi! Başka Hangi İller Uyarıldı?

İstanbul'da, Ankara ve Bolu'da Meteoroloji kar yağışı için saat verdi. Fırtına uyarısı da yapılan haberde hangi illerde kar yağacağı ve fırtına olacağı bildirildi. Hangi illerde kar yapışı bekleniyor?

Üç İl İçin Sarı Kodlu Uyarı! Kar ve Fırtına Geliyor! İstanbul'da Fırtına Haberi! Başka Hangi İller Uyarıldı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haritayı güncelledi. Bazı illeri kar yağışı ve fırtınaya karşı uyaran Meteoroloji genel müdürlüğü İstanbul için de uyarılarda bulundu. Hangi illerde fırtına bekleniyor? 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari, Erzincan, Tunceli ve Şırnak çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgârın, Marmara, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Üç İl İçin Sarı Kodlu Uyarı! Kar ve Fırtına Geliyor! İstanbul'da Fırtına Haberi! Başka Hangi İller Uyarıldı? - Resim : 1

HANGİ İLLER SARI VE TURUNCU KODLA UYARILDI? 

  • Sarı kodlu uyarı yapılan iller:

Bingöl
Bitlis
Diyarbakır
Mardin
Muş
Siirt
Van
Batman

  • Turuncu kodlu uyarı yapılan iller: 

Şırnak
Hakkari

AKOM'DAN İSTANBUL'A UYARI 

AKOM İstanbul için fırtına uyarısı yaptı. AKOM verilerine göre rüzgarın bugün öğle saatlerinden itibaren batılı yönlerden kuvvetlenerek kısa süreli hamlelerle fırtına şeklinde esmesi beklendiği kaydedildi.

AKOM'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İstanbul'da rüzgârın cumartesi öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek kısa süreli hamlelerle fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Rüzgârla birlikte kısa süreli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı da tahmin edilmektedir. Cumartesi akşam saatlerine kadar etkili olması beklenen fırtına nedeni ile yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir" denildi.

# istanbul kar akom # akom istanbulu uyardı # kar yağışı # kuvvetli fırtına