Yılbaşında İstanbul'a Kar Yağacak Mı? Uzman İsim Açıkladı...

Yılbaşı için planlar yapılırken İstanbul'a kar yağıp yağmayacağı en çok merak edilen konuların başında geliyor. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da perşembe günü için kritik bir uyarıda bulundu. Peki İstanbul'a yılbaşında kar yağacak mı? İşte ayrıntılar...

Yılbaşında İstanbul'a Kar Yağacak Mı? Uzman İsim Açıkladı...

Ülke geneli bu haftadan itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor. İstanbul'da barajların doluluk oranı ise yüzde 50'yi aştı. Bahar aylarıyla birlikte kentte barajların yüzde 100 dolması bekleniyor.

Peki, İstanbul'da yılbaşında kar yağışı olacak mı? Hafta sonuna dikkat çeken uzmanlar, sıcaklıkların 8-9 derece birden düşeceği konusunda uyardı.

'İstanbul'da Yılbaşında Kar Yok'

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen sunları şöyledi:

Yılbaşında İstanbul, İzmir, Antalya’da kar yok ama iç Anadolu bölgesinde olabilir. Gelecek olan yağış perşembe günü başlıyor. Perşembe gününe kadar yağış yok. Perşembe günü gelecek yağışlar Antalya civarlarında biraz şiddetli kuvvetli olabilir.

İstanbul'da yağmur tekrar başlayacak. İstanbul'da perşembe günü girecek olan sistem Anadolu'yu da kapsayacak. Anadolu'da kar yağışları perşembe-cuma günü kar yağışları olacak. Batıda kar yağışı yok. İstanbul’da kar yağışı için yılbaşından sonrasını yani ocak ayını bekleyeceğiz gibi görünüyor.

Yılbaşında İstanbul'a Kar Yağacak Mı? Uzman İsim Açıkladı... - Resim : 1

'Sıcaklıklar 8-9 Derece Düşecek'

Türkiye genelinde sıcaklıkların düşeceğini söyleyen Şen, "Türkiye genelinde sıcaklıklar 8-9 derecek düşecek. Cumartesi ve pazar gününden itibaren Türkiye'ye kar gelecek ama mega kent sakinleri bu hafta da kara hasret kalacak. İç Anadolu, İç Ege, Marmara güneyi ve doğusunda, Doğu Anadolu'da kuvvetli kar yağışı görülecek" diye konuştu.

# istanbul # kar yağışı # yılbaşı