Antalya'da heyecanlandıran keşif: Anadolu'da başka örneği yok

Antalya’da tarihi Alanya Kalesi önündeki su altı kazılarında Roma dönemine ait tersane bulundu. Anadolu’da başka bir örneği olmayan tersaneyi, denizdeki sert dalgalar gün yüzüne çıkardı.

Alanya Kalesi'nin Kızılkule önündeki Soğukkapı Plajı'nda su altında devam eden kazı çalışmaları, çeşitli dönemlere ışık tutuyor. Kazılarda son olarak Roma dönemine ait tersane keşfedildi.

Alanya Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Osman Eravşar, yıl boyunca denizde oluşan sert dalgaların, Kızılkule önündeki plajda kum ve yosunların çekilmesine neden olduğunu söyledi. “Bu durum yeni verilere ulaşmamızı sağladı. Su altında Roma dönemine ait tersane ve mendirek yeri tespit edildi." ifadelerini kullandı.

İlerde yapılacak çalışmalarla bölgenin boyutlarını ve mimarisini tespit edebileceklerini söyleyen Prof. Dr. Eravşar, Anadolu’da başka bir örneği olmayan tersanenin ortaya çıkarılmasının, bu açıdan önemli bir keşif olduğunu belirtti.

Helenistik dönemde inşa edilen ve Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine uzun yıllar ev sahipliği yapan Alanya Kalesi, mimari yapıları, surları, tersanesi ve Kızılkule'siyle dikkati çekiyor.

Etrafı 6 kilometre uzunluğunda surlarla çevrilen Kale, yerli ve yabancı turistlerin de uğrak yerleri arasında...

# Alanya Kalesi # Tersane # antalya