Ersoy: ''68 ildeki liselerde Atatürk Kitaplığı açmayı hedefliyoruz''

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçesi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldü.Ersoy, Cumhuriyetin 100. yılında 68 ildeki liselerde “Atatürk Kitaplığı” açmayı hedeflediklerini açıkladı.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu, mesaisini sürdürüyor. Komisyonda Kültür ve Turizm Bakanlığının 2023 yılı bütçesi görüşüldü. Bakan Mehmet Nuri Ersoy, sunumunda Cumhuriyetin 100'üncü yılında 68 ildeki liselerde “Atatürk Kitaplığı” açmayı hedeflediklerini açıkladı:

- Yüksek Kurum tarafından Atatürk’ün yaşam öyküsü 2023 yılında 11 dile aktarılarak, fikirlerinin yurt dışındaki genç kuşaklar tarafından da tanınması sağlanacaktır. Bu konuda 'Türkiye’nin 100 Yıllık Birikimi' ve 'Genel Okuyucuya Yönelik Kitap Serisi' başlığıyla 2 ayrı prestij eser serisi hazırlanacaktır.

Bakan Ersoy, Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısını da açıkladı. En çok ziyaretçi ağırlayan ülkeler sıralamasında Türkiye'nin dünya 6’ncısı olduğunu kaydetti:

- 2022 yılı Ocak – Eylül döneminde ülkemize gelen toplam ziyaretçi sayısı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %87 artışla 40,25 milyon kişi olmuştur.

 Kültür ve Turizm Bakanı, 2022 yılı Ocak-Eylül döneminde turizm gelirinin 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 68 artış göstererek 35 milyar doları aştığını belirtti:

- 2022 yılı sonunda 50 milyondan fazla turist ağırlayıp, 44 milyar dolarlık rekor gelir düzeyine ulaşmayı hedefliyoruz.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# Kültür ve Turizm Bakanlığı # mehmet nuri ersoy # atatürk