Halit Kıvanç'ın cenaze töreni belli oldu

Usta gazeteci ve sunucu Halit Kıvanç, 97 yaşında hayata veda etti. Vefat haberini, oğlu Ümit Kıvanç duyurdu. Halit Kıvanç'ın ölümü, medya ve spor dünyasında büyük üzüntü yarattı. Usta sunucu, 27 Ekim’de son yolculuğuna uğurlanacak.

Türkiye'nin en ünlü sunucularından ve usta gazeteci Halit Kıvanç, 97 yaşında hayatını kaybetti.

Türkiye'de radyo ve televizyon yayıncılığının gelişmesinde öncü isimlerden biri olan Halit Kıvanç, futbolseverler için Dünya Kupası'nın, nice nesil çocuk için ise TRT 23 Nisan şenliklerinin sesiydi. Vefat haberini, oğlu Yazar Ümit Kıvanç duyurdu

Halit Kıvanç'ın vefatının ardından siyaset, spor, basın ve sanat dünyasından isimler taziye mesajları yayınladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan mesajında, "Medyamızın duayenlerinden Sayın Halit Kıvanç'ın vefatını teessürle öğrendim. Sayın Kıvanç'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine, medya camiamıza başsağlığı diliyorum." İfadelerini kullandı.

Yüksek Divan Kurulu üyesi olduğu Fenerbahçe ile Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor kulüpleri Kıvanç için taziye mesajları paylaştı. Türkiye Futbol Federasyonu, Halit Kıvanç’ın, Dünya Kupası ve Olimpiyatlar başta olmak üzere birçok uluslararası organizasyonda Türk sporuna büyük katkı sunduğunu belirtti.

1925 İstanbul doğumlu olan Halit Kıvanç, İstanbul Üniversitesi’nde hukuk eğitimi aldı. Kısa bir dönem hakimlik de yaptı. Ama Türkiye onu Türkçe'nin en güzel seslerinden biri olarak hafızasına kazıdı.

Yıllarca TRT'de maç spikerliği ve program sunuculuğu yapan Halit Kıvanç, Dünya Kupası ile özdeşleşti. Ve aynı zamanda TRT Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın simge sunucuydu. Kıvanç, yıllarca yazılı medyada da yer aldı. Milliyet, Tercüman, Hürriyet, Güneş başta olmak üzere çeşitli gazete ve dergilerde yazar ve yönetici olarak üst düzey görevlerde bulundu. 97 yıllık yaşamında sayısız TV programı ve kitaba imza attı. Basın dalında 200'ün üzerinde başarı ödül aldı.

Halit Kıvanç, "ilk"lerin insanıydı. Türk Spor yayınclığında çok sayıda ilk imza attı. Dünyaca ünlü futbolcu Pelé ile ilk röportajı gerçekleştiren isimdi. FIFA Dünya Kupası'nı televizyondan sunan ilk Türk spikeri olarak tarihe geçti. Toplam 10 Dünya Kupası finalini radyo ve televizyonda anlattı. Olimpiyat Oyunları'nın yanı sıra başka bir çok uluslararası organizasyonuna ses verdi.

Usta sunucu ve gazeteci Halit Kıvanç, 27 Ekim Perşembe günü törenlerle son yolculuğuna uğurlanacak. İlk tören saat 10:30’da kurucularından olduğu Spor Yazarları Derneği’nde yapılacak. Kıvanç’ın cenazesi, Zincirlikuyu Camisinde öğleyin yapılacak törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığına defnedilecek.

# gazeteci # sunucu # trt