Maltepe'de Ordu coşkusu: Ordu Yöresel lezzetleri görücüye çıktı

Fındığın ana vatanı Ordu, Maltepe fuarında. Türkiye’de bir ilk yapıldı ve fındık yaprağı ile harika sarmalar sarıldı Ordu lezzetleri fuar ziyaretçileri tarafından tam puan aldı.

Karadeniz’de mavi ve yeşilin çağdaş kenti Ordu, yöresel lezzetleri ve kültürel değerleri ile İstanbul Maltepe’ye taşındı. Ordu Valiliği’nin himayesinde Ordu Büyükşehir Belediyesinin desteklediği etkinlikte şehrin muhteşem lezzetleri damakları adeta çatlattı.

Fındık Kırma Yarışması ve Ordu Tostu Yeme Yarışması düzenlendi. Ordu’nun pancar çorbası, keşkeği bakır kazanlarda pişirildi. Turşu kavurması, kiraz turşusu, Güveçte etli Akkuş kuru fasulyesi, pancar dolması, el açması erişte ve onlarca Ordu lezzetleri görücüye çıkıp damakları şenlendirdi.

Ordu’nun tatlılarından Koca Karı Gerdanı ve Ordu Baklavasın ise ziyaretçilerden tam not aldı. Ordu fındığı olur da yarışması olmaz mı? Kendisine güvenen 5 yarışmacı Ordu Fındık Kırma Yarışmasına katılarak Maltepe fuarında “En hızlı fındığı ben kırarım” dedi.

Yarışmanın galibine bir sepet dolusu kabuklu fındık ikram edildi. Diğer bir yarışma ise Ordu Tostu Yeme Yarışması oldu.

Ordulu Serpil Sezer ise ilk defa fındık yaprağından sarma yaparak Türkiye’de bir ilki yaparak fındığın her şeyinden faydalanılacağını bir kez daha gösterdi.

Ordu Gastronomi şeflerinden Sümeyye Evcimen ise Ordu mutfağının 33 farklı eski yöresel yemeklerini tek tek sıralayarak tüm İstanbul halkını fuara davet etti.

Ordu Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen Maltepe’deki Ordu Tanıtım Günleri 16 Ekim Pazar akşamına kadar sürecek.

# ordu # Ordu Dernekler Federasyonu